Només dos «pixadors» a Ripoll

La convocatòria en suport d'uns nois que van ser multats per orinar al carrer va ser un fracàs

El 26 de juliol, dos joves que tornaven de la festa major de Queralbs es van aturar al pont d'Olot de Ripoll per orinar al Ter. La policia local els va enxampar, els va demanar la documentació i se'ls va obrir un expedient sancionador, perquè els nois havien infringit l'ordenança de civisme i convivència ciutadana. La sanció pot arribar fins a 750 euros, però el procés continua obert i l'Ajuntament encara no ha decidit si els afectats seran multats i quin import hauran de pagar en cas que se'ls sancioni.

Aquesta història, però, va provocar una reacció ciutadana. Algunes persones, que no es van donar a conèixer, van penjar cartells pel municipi convocant la «primera pixada popular» de Ripoll, que s'havia de fer al mateix lloc on els nois van ser atrapats in fraganti. Ahir era el dia escollit. A les dues de la matinada, una seixantena de persones es van concentrar al pont d'Olot, però finalment només un parell de nois van orinar. Segons ElRipollès.info, dos homes més van simular amb una ampolla que orinaven i un tercer va intentar, sense èxit, que el seu gos pixés.

Una mala imatge

L'Ajuntament va lamentar ahir la mala imatge que s'ha donat de Ripoll arran d'aquesta convocatòria, que ha estat seguida per diversos mitjans de l'Estat espanyol. «Em molesta que Ripoll sigui notícia per actes incívics i no per altres celebracions, com ara el mercat del Comte Guifré», explica l'alcalde accidental, Eudald Casas. També va afegir que la policia local va actuar durant la «pixada popular» com en qualsevol altre cap de setmana i va matisar que les dues persones que van orinar al carrer també s'exposen a una sanció econòmica: «Malauradament, actes com els d'ahir serveixen per fomentar l'incivisme», va insistir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.