Un caçador en mata un altre durant una batuda del senglar a Torrent

L'accident va passar a la zona de la Sureda i la víctima era de la colla de Palafrugell

El caçador va rebre el tret mortal de bon matí, mentre era en una punta d'una clariana, al bosc. La víctima, Juan García Castillejo, va rebre un tret de bala i va morir allà mateix, tot i que els seus companys van avisar els serveis d'emergència, que no van poder fer res per salvar-li la vida. Llavors es va activar el protocol judicial i es va procedir a l'aixecament del cadàver en presència del metge forense, els mossos i també els agents forestals. El cos de la víctima va ser traslladat a les dependències judicials, on avui se li practicarà l'autòpsia. Els Mossos i els agents rurals s'encarreguen d'investigar les circumstàncies dels fets, interrogar l'autor del tret mortal i els altres caçadors que eren a la zona, per redactar les diligències corresponents i determinar si ha existit cap tipus responsabilitat penal en l'accident.

Els accidents de cacera amb morts o ferits se solen repetir cada any durant la temporada de caça, sobretot en les batudes del senglar. Només per mencionar alguns casos recents amb resultat de mort, el gener del 2007 un caçador de Miravet va matar un veí de Tortosa de 60 anys que passejava per la zona on es feia la batuda, en confondre'l amb un senglar. També el 2007, el mes de novembre, un noi de 23 anys de Sant Jaume d'Enveja, Francesc Xavier Fumador, va morir d'un tret disparat per un company de Riudecanyes. I el gener del mateix any, un caçador de 74 anys va morir d'un tret disparat per un company a Cardona. L'octubre del 2002, un caçador de Cantallops va morir en ser tocat per una bala que acabava de matar un senglar i que va rebotar. Aquell mateix any, el mes desembre, un caçador de Vilanova i la Geltrú va matar un company de Cubelles, també en confondre'l amb un senglar, i un caçador de Porqueres, Jaume Canadell, va ser abatut pel tret d'un company a Cabanelles. El mateix va passar el mes d'agost del 2000, durant una batuda especial a Santa Pau. Un caçador de Tortellà, Miquel Vilanova, de 45 anys, va ser abatut pels trets d'un company que el va confondre amb el porc. Des de finals de la dècada dels noranta l'administració ha aplicat mesures de seguretat que obliguen els caçadors a dur roba fosforescent per ser més visibles i a senyalitzar les zones de les batudes, però encara hi ha accidents –molts–, segons demostren les estadístiques. Així, el 2007, hi va haver 20 morts i 859 ferits a resultes dels accidents de cacera a l'Estat espanyol. Però no només de trets moren els caçadors. El 15 d'agost del 2003, un caçador de Cornellà de Llobregat va morir afogat al Ter, a Cervià, quan anava a agafar una peça de ploma que havia abatut i que li havia caigut a l'aigua.

Caçador furtiu caçat pels forestals

Un caçador que esperava el senglar de nit a les Planes d'Hostoles, va ser atrapat la setmana passada pels agents forestals de la Garrotxa, que el van multar per practicar la caça furtiva, ja que de nit està totalment prohibit, i li van requisar l'escopeta, la munició i una llanterna. L'agost, els agents rurals del Priorat també van atrapar un caçador furtiu que esperava el senglar de nit a Cornudella del Montsant. Duia munició prohibida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.