Successos

“Els vam detenir per evitar un mal major”

La policia va arrestar a Riudarenes els acusats d'assaltar camions de tabac després que els lladres frustressin dos intents

Una trentena de mossos d'esquadra que van participar en la investigació per identificar els responsables d'assalts a camions de repartiment de tabac estaven citats ahir a declarar en la segona sessió del judici pel cas, a l'Audiència de Girona. Els acusats són Miguel Nieto Quiñones, Ricardo Andrés Holguín Palacio i Edwin Alexander Madrigal Agudelo. El fiscal demana 28 anys i mig de presó per a Nieto, que és qui se sospita que donava les instruccions; i 25 anys i mig per als seus suposats còmplices. En la vista, el primer efectiu que va prestar testimoni va ser el cap de la unitat central de robatoris violents. “Quan es va registrar el segon fet delictiu, que es va produir a Girona el 13 d'agost del 2012, ja teníem una intuïció de qui eren els autors. Les víctimes van aportar dades d'un vehicle dels lladres, que va resultar ser d'Holguín. I, a partir de les vigilàncies que vam realitzar dels acusats, vam comprovar que actuaven una mica seguint un ritual.”

En observar la seva mecànica, hi va haver un fet inusual que va cridar l'atenció. Els agents van explicar que Holguín tenia un camió Nissan en el qual carregaven el tabac que sostreien. Normalment, l'aparcaven en un descampat proper al carrer Agudes de Girona, on vivia Ricardo. El 9 d'octubre del 2012, però, van deixar-lo estacionat entre Vidreres i Maçanet. Això va fer pensar que estaven a punt de cometre un altre assalt i, per això, l'endemà els Mossos van vigilar tota la ruta d'un camió de tabac de l'empresa Logista. Madrigal i Holguín van intentar abordar el repartidor en dues ocasions. Un dels cops va ser quan descarregava en un estanc de Maçanet, si bé van desistir perquè hi havia mercat. Finalment, el cap del dispositiu va ordenar actuar per evitar un mal major, en veure que els tres acusats deixaven d'anar en vehicles separats i pujaven tots en una Renault Kangoo. Van ser arrestats a Riudarenes, on tan sols un minut després va passar per allí el camió de Logista. A banda, els mossos van coincidir que mai havien vist els imputats fent cap tasca relacionada amb animals. Dimarts, en canvi, Holguín va dir que per l'únic que Nieto l'havia pagat era per netejar-li el jardí i unes quadres o per dur-li amb el camió pinso i palla per a uns cavalls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia