Vila-real, Moncofa, Borriana, Nules, Almassora i Castelló en «Situació 1» d'emergència

A més, la preemergència per pluges s'ha ampliat a l'interior de les comarques del nord

La Conselleria de Governació ha decretat aquesta vesprada la situació d'emergència Situació 1, que s'estableix de resultes d'haver-se produït inundacions en zones localitzades, l'atenció de les quals queda assegurada mitjançant els recursos disponibles en les àrees afectades, en els municipis de Vila-real, Moncofa, Borriana, Nules, Almassora i Castelló.

Son molts els problemes que estan causant aquestes pluges en diverses localitats de la Plana. Borriana es troba aïllada, amb tots els accessos per carretera tallats per inundacions i s'han hagut d'evacuar als veïns de la zona pròxima a la platja; fins i tot hi ha famílies que han pujat als terrats de les seues cases, en la zona de la Serratella a causa de la pujada de les aigües; l'Ajuntament de Borriana ha establit un gabinet de crisi i ha habilitat el casal faller per traslladar-hi els veïns afectats; des del consistori demanen als veïns que no abandonen les cases i que tampoc intenten accedir al municipi.

A Nules, la Policia Local ha advertit que tots els accessos a la zona de la platja estan tallats per la pluja i que el districte marítim està negat per les aigües.

A Castelló, els principals accessos a la localitat per carretera es troben impracticables; en concret, la ronda est continua tallada des d'aquest matí i a més hi han nombrosos baixos inundats al Grau; l'Ajuntament ha previst un dispositiu especial en el pavelló Ciutat de Castelló per a les famílies amb les seues cases inundades. A Benicàssim també estan tallats tots els accessos a la localitat.

El Centre de Coordinació d'Emergències manté el nivell roig en tot el litoral del nord del país on, segons l'Agència Estatal de Meteorologia, les pluges poden continuar produint-se fins a la nit. A més, la Conselleria de Governació ha ampliat la preemergència per pluges intenses a les comarques de l'interior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.