Successos

Dos menors causen un incendi amb un petard a Montfullà

Es van declarar ahir dos focs a Vilopriu i Foixà

La Selva, l'Empordà i el Gironès són les zones amb més risc d'incendi

Ensurt a Montfullà per la imprudència de dos menors que van ocasionar un incendi en un camp de manera accidental amb un dels petards que estaven llançant. L'incident va tenir lloc dilluns a dos quarts de vuit del vespre en un terreny situat a l'encreuament dels carrers del Camí Ral i del Mas Vives, on les flames van calcinar 1.100 metres quadrats. En un primer moment, la informació que havia arribat a la policia és que s'havia descontrolat una crema de rostolls i que havia resultat afectada una zona de camp. Fins al lloc dels fets es van desplaçar tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra. La ràpida actuació dels Bombers va permetre tenir encerclat el foc en menys de mitja hora. Quan faltaven pocs minuts per a les vuit del vespre, els efectius el van donar per controlat, si bé no van tancar el servei fins a dos quarts de dotze de la nit, ja que es van quedar remullant tot el perímetre per evitar que les flames es tornessin a revifar.

Quan els Mossos van arribar-hi, van confirmar immediatament que l'origen de l'incendi no va ser per una crema descontrolada de rostolls, sinó per un petard d'uns menors. Però finalment, i en veure que es tractava d'un incident de poca transcendència, van tancar el cas sense informar la fiscalia de l'episodi ocorregut. Van comprovar que l'indret on els nens tiraven els petards era un lloc bastant segur, si bé el camp estava molt sec i amb una mínima guspira es va calar foc de seguida. En aquest sentit, Protecció Civil va activar ahir novament, i per quart dia consecutiu, la prealerta del pla especial d'emergències pel risc d'incendi forestal. A les comarques gironines, el perill era considerat elevat a l'Alt Empordà, al Baix Empordà, al Gironès i a la Selva.

Dues emergències més

Al llarg del dia d'ahir, els Bombers de la Generalitat van haver de treballar en l'extinció de dos incendis a la demarcació de Girona. El primer es va produir pels volts de tres quarts de dues del migdia a Foixà. El foc va tenir prou capacitat per generar i llançar focus secundaris a uns 500 metres de distància. Cinc dotacions terrestres i un helicòpter van aconseguir apagar les flames en un parell d'hores. Segons van quantificar posteriorment els Agents Rurals, van quedar afectades 1,5 hectàrees de vegetació agrícola. Només dues hores i mitja després, els efectius també es van haver de mobilitzar per un altre incendi a Vilopriu, on van quedar arrasats uns 1.000 metres quadrats de massa forestal.

LA XIFRA

1,5
hectàrees de vegetació agrícola van quedar arrasades per un foc que es va originar ahir a Foixà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia