Successos

Denuncien el conductor d'un autobús que duia set tones de pes per l'AP-7

És el segon cas que es detecta els darrers dies a les comarques gironines

L'empresa denunciada va haver de llogar dues furgonetes per dur el sobrepès

Els Mossos d'Esquadra han denunciat el conductor d'un autocar, de nacionalitat marroquina, que circulava amb un remolc amb excés de pes per les comarques gironines. Els fets van succeir dimarts, 21 de juliol, pels volts de les onze de la nit. Una patrulla de trànsit dels Mossos es trobava circulant per l'AP-7 quan va detectar l'autobús, que en aquell moment estava passant pel terme municipal de Maçanet de la Selva. Els agents van veure que l'autocar arrossegava un remolc amb un excés notable i visible de pes.

Els policies van aturar l'autobús i van decidir anar a buscar una bàscula per fer el pesatge del vehicle, el remolc i la càrrega. Van comprovar que el remolc amb la càrrega pesava un total de 7.260 quilograms. 3.760 més del màxim legal permès, que en aquest cas eren 3.500 quilograms. Per aquest motiu, els agents van decidir traslladar el vehicle –que transportava 58 passatgers– fins a l'estació d'autobusos de Girona, on va quedar immobilitzat temporalment.

L'empresa de l'autocar denunciat va pagar 2.800 euros de multa i, posteriorment, va llogar dues furgonetes perquè transportessin la part sobrant de la càrrega. D'aquesta manera, l'autobús va poder continuar la seva marxa cap a Lille al voltant de les dues de la matinada. Es dóna la circumstància que aquest és el segon autocar amb remolc que circula amb excés de pes que els agents localitzen en els darrers dies.

Pas de l'Estret

Fonts del cos policial assenyalen que aquestes actuacions s'emmarquen dins el dispositiu Pas de l'Estret, que cada any porten a terme els Mossos i el Servei Català de Trànsit per garantir una conducció segura a la xarxa viària catalana i a totes aquelles famílies que viatgen al nord d'Àfrica o retornen d'aquestes zones durant les vacances d'estiu.

LA DATA

21/07/15
és el dia
que la policia va veure circular el vehicle per l'autopista a l'altura de Maçanet de la Selva.

LES XIFRES

3.760
quilos
de sobrecàrrega duia el conductor de l'autocar que va ser denunciat pels Mossos d'Esquadra.
2.800
euros
de multa va haver de pagar l'empresa de l'autocar, que va haver de llogar dues furgonetes per dur la càrrega.

Circulant fent ziga-zagues

El 13 de juliol, els Mossos d'Esquadra també van denunciar un conductor que va ser interceptat a la xarxa viària gironina al volant d'un autocar que arrossegava un remolc, el qual superava pràcticament en quatre tones el límit màxim de pes autoritzat. El xòfer, de nacionalitat marroquina, estava realitzant un trajecte amb destinació a la ciutat de Casablanca. Viatjaven un total de 46 passatgers en el bus, que va acabar immobilitzat a l'estació de Girona. L'actuació policial es va iniciar a dos quarts de nou del matí, quan una patrulla de la unitat de trànsit va observar un autocar que circulava de manera perillosa, ja que envaïa constantment el carril del costat. El vehicle anava en sentit sud i en aquell moment estava a l'altura del punt quilomètric 80 de l'AP-7, a Sils. Els agents el van aturar i van comprovar que el remolc portava massa càrrega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia