Successos

La pluja fa evacuar un campament a Cabanelles

L'Ajuntament va habilitar un local social, on van dormir 24 nens i 10 monitors

Els xàfecs van sorprendre divendres 24 menors i 10 monitors d'un esplai que es trobaven acampats en tendes, a Cabanelles. La pluja va inundar la zona on s'havien instal·lat els membres de l'agrupament escolta Skues, provinents del barri barceloní de Sants. Els serveis d'emergències van rebre l'avís a tres quarts de deu del vespre. Estaven en un paratge conegut com la Tribana de Can Coromines. Es tracta d'un terreny situat al veïnat de Vilademires, en una petita vall de la Mare de Déu del Mont. Fins allí, s'hi van adreçar dues patrulles dels Mossos d'Esquadra de Figueres i sis dotacions dels Bombers. Per part de cada cos, els efectius s'hi van dirigir amb furgonetes i totterrenys, amb els quals es van encarregar de desallotjar els professors i els nens i nenes, d'entre 6 i 12 anys. Els van traslladar amb els vehicles fins al nucli urbà de Cabanelles, on en un principi es va valorar la possibilitat que acabessin de passar la nit a les instal·lacions del parc de voluntaris dels Bombers.

Paral·lelament, es va informar dels fets l'Ajuntament. L'alcalde, Martí Espigulé, es va oferir a gestionar-ho des del mateix consistori. Es va habilitar, així, el local social, on es van resguardar i hi van dormir. Espigulé va sol·licitar a la Creu Roja vint mantes per als menors; des de l'Ajuntament també es va dur més roba d'abric al centre cívic i se'ls va preparar menjar. Segons van informar els Mossos, a mitjanit ja hi estaven establerts i van començar a sopar, i es va indicar que, fruit d'aquest contratemps, ningú va haver de rebre assistència mèdica.

Mentre va durar l'episodi de precipitacions, les acumulacions de pluja més remarcables arreu de les comarques gironines van ser els 47,7 litres per metre quadrat que es van registrar a Das; 35,2 a Girona; 33,5 a Ulldeter; 31,1 a la Vall d'en Bas; 29,6 a Santa Coloma de Farners, i 26,2 a Castelló d'Empúries. En aquesta ocasió, es va tractar d'unes tempestes molt elèctriques i, en el conjunt de Catalunya, van tocar a terra 4.991 llamps.

El telèfon d'emergències 112 va rebre 314 trucades de diversos punts del país i els Bombers van haver de realitzar 177 sortides relacionades amb els xàfecs. El 41% de les trucades per pluges es van fer des del Segrià (129), i 98 d'aquestes van tenir com a origen la ciutat de Lleida. Quant a problemàtiques, en canvi, la nit va ser tranquil·la a la demarcació de Girona. A part del servei a Cabanelles, els Bombers van dur a terme a les tres de la matinada una assistència tècnica per l'acumulació d'aigua en un immoble de Riudarenes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia