Successos

El BOE busca els hereus del tsar per la demanda del pretès nét Romànov

Un home vol que el jutjat de Lleida provi que és besnét de l'últim tsar de Rússia

El BOE publica un peculiar edicte emanat del jutjat de primera instància número 7 de Lleida pel qual s'insta els ignorats hereus del tsar Nikolai II Aleksàndrovitx Romànov i la tsarina Aleksandra Fiodorovna perquè compareguin i vagin a buscar les còpies de la demanda de filiació que tenen a la seva disposició a la secretaria del jutjat i la contestin en el termini de vint dies. L'edicte incorpora també l'apercebiment que si no ho fan se'ls declararà en rebel·lia i que la compareixença al judici s'ha de fer amb procurador i assistit d'advocat.

El jutjat ha emès aquest edicte tan singular en el marc de la demanda d'especials de filiació, paternitat i maternitat que ha presentat el veí de Torres de Segre David Duaigües Martí, que fa anys que batalla als jutjats (a Girona no ho va aconseguir) per demostrar que la seva àvia Maria Martí Juanola en realitat era Maria Romànov i que la seva mare, Maria Martí Juanola, nascuda a la maternitat d'Elna, és, per tant, descendent directa dels Romànov. La família Martí-Duaigües va començar el seu periple per saber la veritable identitat de l'àvia quan va saber que havia mort al geriàtric del Puig d'en Roca sense que mai els avisessin i que l'havien enterrat pràcticament en secret al cementiri de Salt tot i que oficialment constava que l'enterrament s'havia fet a Girona. Van descobrir anomalies en els documents d'identitat de Maria Martí (que al seu DNI constava com a nascuda a Olot però en altres documents, a Sant Hilari) i van sospitar que al geriàtric li deien “la russa”, i que ella deia que era una dona amagada.

Els Martí van presentar una demanda als jutjats de Girona i van aconseguir que el jutjat autoritzés l'exhumació del cos de l'àvia. La primera exhumació es va frustrar en descobrir que al nínxol hi havia tres cossos i el segon cop que es va fer la diligència els forenses no van obtenir mostra per fer les proves d'ADN i finalment l'Audiència va denegar fer una tercera exhumació. Ara han provat sort als jutjats de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia