Successos

Un ciclista, ferit greument en ser atropellat, a Montclar

L'esportista, que està ingressat a l'UCI de l'hospital Arnau de Vilanova, va ser envestit per un home de 83 anys que conduïa un cotxe i que en primera instància no es va aturar a auxiliar-lo

Un ciclista de 58 anys i membre de la Penya Ciclista de Cervera està ingressat a la unitat de cures intensives (UCI) de l'hospital Arnau de Vilanova, de Lleida, amb diagnòstic greu com a conseqüència d'haver estat atropellat per un cotxe quan circulava amb bicicleta per la carretera que va d'Agramunt a Artesa de Segre.

L'accident va passar diumenge al matí quan el ciclista, Josep Zurita, va ser envestit per darrere per un veí de Cervera de 83 anys que conduïa un turisme Renault Clio. L'home hauria passat arran del ciclista i li hauria donat un cop molt fort amb la part davantera del vehicle. Com a conseqüència de la violència de la topada, el ciclista va sortir disparat cap al voral i un dels llums del cotxe es va trencar. No obstant això, el conductor no es va aturar fins uns quants centenars de metres més endavant, en veure un grup de companys del ciclista ferit, als quals va confessar la trompada. Josep Zurita és un dels habituals de les sortides en grup de la Penya Ciclista Cervera. De fet, va ser durant vint anys el president de la penya. Diumenge, juntament amb mitja dotzena de companys, havia previst portar a terme un recorregut d'uns noranta quilòmetres entre Cervera i la Foradada, amb parada a Alòs de Balaguer per esmorzar. Però no van arribar a completar més que una vintena de quilòmetres de ruta perquè l'atropellament va tenir lloc a la pujada de Montclar.

Membres del grup ciclista han explicat que la carretera és bona però que el conductor els va passar molt arran, i que va ser una sort que no hi hagués més ciclistes atropellats.

Zurita, que no va quedar inconscient després del xoc però sí que es mostrava molt desorientat, va ser traslladat en ambulància cap a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Presentava diverses contusions i va haver de ser intervingut d'una fractura de pelvis. Continua ingressat al centre hospitalari en estat greu.

LA FRASE

No és una carretera perillosa i aquell tram té una bona visibilitat, però el cotxe va passar molt arran
Josep M. Guàrdia
president penya ciclista cervera

LA XIFRA

58
anys té el ciclista
que va ser atropellat. El conductor del turisme anava al mercat d'Artesa i no es va aturar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia