Successos

Societat

La Caixa acusa un client d'atemorir un caixer

L'entitat financera presenta càrrecs per coaccions contra un pagès de Torrefarrera

Un pagès de Torrefarrera va haver d'asseure's aquesta setmana al banc dels acusats del jutjat penal número 1 de Lleida per respondre d'un delicte de coaccions. La fiscalia no manté cap càrrec contra ell però ha estat CaixaBank qui l'ha acusat per, suposadament, haver intimidat reiteradament el director de la sucursal del poble. Manté l'entitat financera que l'home, client habitual de l'oficina, havia accedit diverses vegades a la sucursal i s'havia dirigit a crits al director i als empleats acusant-los de “lladres”.

L'home, que ara té 62 anys, s'enfronta a una multa de 60 euros i a la prohibició d'acostar-se a menys de 500 metres de la sucursal.

L'advocat de la defensa, el lletrat Pau Simarro, manté que l'acusació de CaixaBank està mancada de fonament i que no hi ha cap prova ni cap testimoni que acrediti que la conducta del pagès fos constitutiva d'un delicte de coaccions. Simarro accepta que el seu client acudia regularment a l'oficina per esbrinar què havia passat amb uns diners que tenia en un compte corrent i que, sense que ell ho autoritzés, havien estat invertits en la compra de divisa estrangera. “L'home té problemes de sordesa i si parla fort és per aquest motiu. Ja es va veure ben clarament en el judici”, relata Simarro. De la mateixa manera, la defensa al·lega que el director de l'entitat, que és qui va denunciar-lo, no es podia sentir coaccionat perquè, segons els Mossos que van declarar al judici, no sortia del despatx quan l'acusat entrava per la porta.

120.000 euros que s'esfumen del compte

Els fets que han portat el pagès de Torrefarrera al banc dels acusats daten de l'any 2006. Va ser llavors quan ell va ingressar a La Caixa vora un milió d'euros que havia cobrat per la venda d'uns terrenys. L'home manté que, tres anys després, el saldo s'havia reduït en 120.000 euros. Denuncia que el director de l'oficina va fer inversions en moneda estrangera sense que ell donés cap autorització al respecte i que, per això, acudia regularment a l'oficina a demanar explicacions.

El lletrat Pau Simarro relata que l'home ha contraatacat a la denúncia de l'entitat financera i ha presentat càrrecs per estafa contra el director de l'oficina i contra CaixaBank.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia