Successos

Seguretat

L'intendent de Girona Josep Palouzié és el nou cap de la policia de Palma

L'home que ha comandat durant 19 anys la policia de Girona afronta el repte de dirigir un cos amb una plantilla de nou-cents policies en una urbs turística

L'intendent Josep Palouzié Vizcaya, cap de la Policia Municipal de Girona els darrers 19 anys, va ser nomenat oficialment ahir nou cap de la Policia Local de Palma de Mallorca. Ho va fer públic la regidora de seguretat de Palma, Angèlica Pastor, que va anunciar que la presa de possessió se celebrarà dilluns, 27 de juny, al castell de Sant Carles de Palma, a dos quarts de set de la tarda. Amb la marxa de Josep Palouzié el comandament de la Policia Municipal de Girona quedarà a mans de Joan Jou, que va obtenir la plaça d'inspector ara fa dos anys.

Palouzié es va presentar a la convocatòria que va fer l'Ajuntament de Palma per cobrir la plaça de cap de la policia local i ha estat escollit com el millor candidat. Assumeix amb ànims el repte de comandar la policia d'una ciutat de més de 400.000 habitants que es multipliquen en èpoques estivals amb una plantilla de 900 agents on els alguns comandaments havien estat investigats judicialment per suposades filtracions de les preguntes d'exàmens a les oposicions. Palouzié assumeix el càrrec de cap de la Policia de Palma en comissió de serveis per un any, que pot ser prorrogable i també hi ha la possibilitat que accedeixi a la plaça en propietat si l'Ajuntament fa la convocatòria. El nou cap de la Policia Local de Palma és un expert en seguretat amb una llarga trajectòria professional. Diplomat en dret i llicenciat en criminologia, Josep Palouzié va començar la seva carrera policial com a agent de la policia de Santa Perpètua de Mogoda (1985-1987), va ser agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona des del 1987 fins al 1989, com a sergent va comandar la policia local de Montmeló. El 1990 es va incorporar a la policia local de Sant Feliu de Guíxols en la categoria de sotsoficial, va ser inspector cap de la policia local de Blanes fins que al maig del 1997 va substituir Joan Delort al capdavant de la Policia Municipal de Girona, que ara dirigia amb el rang d'intendent. Ha cursat infinitat de cursos i ha estat instructor de l'Institut de Seguretat Públic de Catalunya (l'escola de policia de Mollet) i és el president de l'associació de caps i comandaments de les policies locals (Accpol) de les comarques de Girona.

LA XIFRA

900
policies
aproximadament formen el cos de la policia de Palma que ara comandarà Josep Palouzié

Condecoracions i criteris racionals

A la solapa de l'uniforme llueix vint-i-quatre medalles i guardons pels seus mèrits concedits per diferents cossos policials i entitats, inclòs el Ministeri de Defensa, al qual representa i serveix com a tinent d'infanteria de marina a la reserva.

Palouzié és un home amb criteri que anteposa la racionalitat del servei als formalismes polítics. Ho va deixar palès durant la presentació de la memòria conjunta de les policies locals a l'hora de defensar la incorporació de les pistoles elèctriques com a eina d'eficàcia. La decisió, va reclamar Palouzié, ha de ser dels tècnics (els policies) que fan servir criteris racionals de servei i allunyar-se dels debats “estèrils” en àmbits polítics. Bon coneixedor del funcionament dels serveis de seguretat d'altres països, es mostra partidari d'incorporar la figura del policia voluntari, emulant França o la Gran Bretanya, que ja ho han experimentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia