Successos

seguretat

robatoris a empreses

Enxampen els lladres que feien forats a sostres i parets

Són sospitosos de cometre 32 assalts en una vintena d'empreses de les comarques gironines

El grup, format per vuit persones, tenia llogat un apartament a Blanes

Finalment ha caigut la banda de lladres que des de feia més de mig any es dedicava a foradar sostres i parets de negocis i empreses gironines per cometre-hi robatoris. La detenció es va produir el dia 6 de juliol passat, i es tracta de vuit persones de nacionalitats albanesa, kosovar i grega que són sospitoses de cometre 32 assalts. La policia els imputa un delicte de robatori amb força i un altre de pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar al gener, quan la policia va detectar que havia augmentat el nombre de robatoris amb força a empreses de les comarques gironines en els quals l'objectiu dels lladres era, principalment, obrir la caixa forta i emportar-se'n el contingut. Així que la investigació va anar avançant, els responsables van confirmar que darrere dels robatoris hi havia un grup criminal resident a Madrid però que s'havia desplaçat a Blanes, on tenien llogat un apartament com a centre d'operacions per cometre els robatoris.

A la demarcació de Girona comptaven amb dues persones residents a Blanes i Llagostera que els facilitaven infraestructura i cobertura, a banda de seleccionar-los les empreses per entrar-hi a robar.

El modus operandi que empraven era pràcticament sempre el mateix: primer de tot, un cop tenien l'empresa seleccionada, feien un forat al sostre o en una de les parets per entrar-hi. Ja a dins, inutilitzaven els sistemes d'alarma i es movien per l'empresa fent forats a les parets; d'aquesta manera eludien els sensors volumètrics. Quan arribaven fins a la caixa forta, l'obrien per un dels laterals mitjançant destrals, malls i radials.

En total, els investigadors tenen acreditat que els delinqüents han participat en 32 robatoris a la Tallada d'Empordà, Fornells de la Selva, Blanes, Santa Coloma de Farners, l'Escala, Girona, Riudellots de la Selva, Salt, Palafrugell, Gualta, Cornellà del Terri, Banyoles, Serinyà, Bellcaire d'Empordà, les Preses, Campllong, Arbúcies, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Sant Feliu de Buixalleu, Montfullà, Vilamalla, Verges i Roses.

LA XIFRA

65.000
euros
en efectiu i 11.000 en material electrònic van aconseguir sostreure els lladres, procedents de Madrid

LA DATA

06.07.16
és el dia
que els Mossos d'Esquadra van muntar l'operatiu policial que va permetre detenir els vuit lladres

Quatre a la presó i quatre en llibertat

En els robatoris van sostreure aproximadament 65.000 euros en efectiu i material d'electrònica valorat en uns 11.000 euros, a banda de l'incalculable valor dels danys efectuats per accedir a les empreses. Un cop van tenir tota la informació recopilada, els agents de l'AIC van dur a terme un dispositiu el dia 6 de juliol a les localitats de Blanes i Llagostera que va culminar amb la detenció de vuit persones i el comís d'una defensa extensible, una pistola detonadora, una radial, cinc walkie-talkies i una gran quantitat d'eines amb les quals cometien els robatoris.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar l'ingrés a presó per a quatre dels detinguts. Els altres quatre van quedar en llibertat amb càrrecs. Tot i donar el grup per desmantellat, no es descarten més detencions en els pròxims dies.

El novembre passat, els Mossos d'Esquadra ja van poder desmantellar un altre grup organitzat que es dedicava a cometre robatoris fent un forat a la paret per cometre el delicte. La policia el relaciona amb un robatori amb força al magatzem distribuïdor de tabac Logista de Celrà i una temptativa en un estanc de Platja d'Aro. En aquell cas era un grup de cinc lladres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia