Successos

SUCCESSOS

Rescaten 13 caiaquistes a la deriva al cap de Creus

En l'emergència van treballar quatre embarcacions i l'helicòpter de Salvament Marítim

Tots van ser localitzats sans i estalvis abans que es fes fosc

Els serveis d'emergència van haver de rescatar, dissabte a última hora de la tarda, tretze persones que estaven fent caiac a la zona del cap de Creus i a qui va sorprendre el mal temps. La ràpida actuació dels efectius va permetre localitzar-los i dur-los a port sans i estalvis abans que es fes fosc.

L'avís el va donar, pels volts de dos quarts de set de la tarda, el veler Soft Win, que havia localitzat un caiaquista que anava sol i a la deriva. L'home va relatar que formava part d'un grup de tretze persones, però que s'havien separat per un inesperat cop de mal temps. El grup estaria navegant entre el Club Mediterranée i el cap de Creus. Immediatament després de rebre aquesta trucada, Salvament Marítim va activar l'embarcació Alnilam, que es va dirigir a la zona, i va donar l'avís a l'empresa SK Kayak de Llançà en què el grup havia llogat els caiacs, que també va activar una embarcació per rescatar-los. Davant l'emergència, es va avisar així mateix el Servei Marítim de Cadaqués, que va sortir amb una altra embarcació.

De forma coordinada, les barques van començar a buscar els caiaquistes en cales de la zona on era provable que estiguessin refugiats. Però com que es feia tard i temien que es fes fosc, Salvament Marítim també va activar l'helicòpter Helimer 206 per tenir una visió des de l'aire.

Els caiacs, dispersats

Finalment, el veler Soft Win va poder recollir cinc dels caiaquistes perduts. Així mateix, Salvament Marítim va localitzar-ne dos més que havien desembarcat a la cala Culip, prop del far del cap de Creus. Quatre caiaquistes més van poder ser rescatats per un altre veler i traslladats al Port de la Selva. Finalment, l'embarcació de l'empresa SK Kayak va comunicar a Salvament Marítim que totes les persones ja havien estat localitzades sanes i estàlvies i es podia tancar l'emergència.

LA XIFRA

5
efectius
van treballar en el rescat dels caiaquistes: quatre embarcacions i un helicòpter.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia