Administracions

El president de l’EMD de l’Estartit irromp en el ple de Torroella, crític amb el pressupost

Ferrer (Més-UPM) focalitza les queixes en el primer tinent d’alcalde, Marc Calvet, i ERC, a qui acusa de no voler parlar de finançament

Les parts s’obren al diàleg, però Ferrer amenaça amb un contenciós

El president de l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de l’Estartit, Francesc Ferrer, va demanar intervenir dijous al vespre en el ple de Torroella de Montgrí, municipi al qual el nucli semiautònom pertany, per carregar contra les partides que els han reservat per a l’any vinent, de 875.985 euros. Ferrer, que va fer valer per primer cop una prerrogativa que atorga l’estatus d’EMD, va reclamar que l’assignació hauria de voltar el milió i mig d’euros, i la renovació del model de finançament del nucli, que va insinuar que ERC, socis de govern municipal amb UPM, tenen encallada.

La posició de Ferrer, líder de la coalició de Més per a l’Estartit amb UPM, va sorprendre tant els membres de l’executiu local com els de l’oposició. Tot i això, ahir, després de l’episodi, tant Ferrer com l’alcalde, Jordi Colomí, i el primer tinent d’alcalde, Marc Calvet (ERC), miraven de pacificar l’escenari. Ferrer insistia que han pactat “més competències, però sense més recursos”, però malgrat haver rebut el pressupost dos dies abans del ple, apostava per “reconduir la situació”. També Colomí es mostrava obert a parlar-ne, però argumentava que “en el context incert de crisi, cal anar molt amb compte amb decisions que puguin fer incrementar els costos”. I Calvet, que veia en la intervenció de Ferrer una “posada en escena” davant la pressió que a l’EMD fa el grup de L’EST, garantia diàleg, però defensava que en qüestions com ara la despesa corrent en factures de llum o manteniment imprevistes, “l’Ajuntament sempre respon”.

Colomí hi afegia que hi ha 2 milions, dels 3,1 en total a invertir, previstos a l’Estartit. I Calvet diu que els 1,5 milions que reclama Ferrer “són més una afirmació que no pas un càlcul”. El president de l’EMD, en canvi, sosté que hi ha un informe del secretari interventor, i no descarta haver d’acabar en un contenciós judicial.Pel que fa al pressupost municipal, de 19,8 milions, es va aprovar inicialment amb els vots d’’UPM i ERC, l’abstenció de la CUP i l’oposició de JxCat, Compromís, L’EST i Cs. L’alcalde diu que són uns comptes sense grans canvis en el repartiment de despesa entre àrees, i amb un increment en personal motivat per la integració del servei de manteniment de l’enllumenat públic dins de la brigada.

Renúncia d’una edil d’ERC per motius laborals

La regidora Natàlia Navarro (ERC) va formalitzar en la sessió plenària de dijous la seva renúncia per les dificultats de compaginar les responsabilitats de govern amb la vida professional i personal. Navarro era regidora de Patrimoni Cultural, Arxiu i Medi Ambient, i presidia l’Organisme Autònom Can Quintana-Museu de la Mediterrània. En les pròximes setmanes serà rellevada per Pilar Valls, actualment jubilada, que va ser una ser una de les fundadores de l’Associació Gent del Ter, l’any 2001, i porta més de tres dècades vinculada a l’activisme mediambiental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla