Administracions

Vilafant apuja l’IBI un 4,5% després de deu anys de no fer-ho

El govern del PSC ho justifica perquè deixa d’ingressar 200.000 euros de l’IBI de l’AP-7 i les plusvàlues

L’abstenció d’ERC va permetre que el govern socialista de Vilafant aprovés l’augment d’un 4,5% de l’impost de béns immobles (IBI), un percentatge que correspon a l’augment de l’IPC. El govern de Consol Cantenys va justificar l’augment després d’una dècada de no fer-ho pels “gairebé 200.000 euros menys d’ingressos” a causa de la sentència de les plusvàlues i pel final de la concessió de l’autopista AP-7, que no permet cobrar-ne l’IBI. Però no només s’apuja l’IBI, sinó que també ho fa l’impost de construccions, en aquest cas un 0,25 %. També s’incrementa un 4,5% la tarifa de la taxa de recollida i eliminació de les escombraries, en aquest cas justificat per l’augment de costos de l’entrada a l’abocador.

Els grups de l’oposició ERC, Ciutadans i Junts per Vilafant van exposar la seva visió i van acusar l’equip de govern de falta de previsió argumentant que ja se sabia que hi hauria aquesta davallada d’ingressos i es va defensar que s’haurien d’haver fet pujades d’impostos preventives progressives des del 2015 fins a l’actualitat i així no haver d’apujar l’IBI un 4,5%. El portaveu d’ERC, Sergi Palomeras, va explicar que la intenció inicial de Cantenys era apujar fins a un 13% l’IBI. “Era inassumible”, va dir.

“Els impostos s’han d’incrementar quan és necessari i el 2022 ho serà perquè les aportacions estatals i de la Generalitat han estat en davallada any rere any, i es proposen augments de retribucions a funcionaris o retallades, sense compensació estatal, carregant sobre els municipis i els ciutadans tota aquesta pressió impositiva”, va explicar, durant el ple extraordinari en què es van aprovar les noves ordenances fiscals, l’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós