Administracions

Blanes estrena un nou parc de seguretat vial pels infants

El nou parc acull aquest mes les pràctiques per a 850 alumnes de 5è de primària i 3r d’ESO, que s’han afegit aquest curs 2021-2022 com una de les novetats

La Policia Local de Blanes estrena el nou Parc Infantil de Trànsit (PIT) habilitat a l’esplanada del costat de l’antic pavelló poliesportiu, al barri d’Els Pins. Al llarg de tot aquest mes de maig, s’anirà duent a terme l’activitat que complementa les nocions apreses els mesos anteriors a les aules.

La principal millora que s’ha marcat com a fita la Policia Local de Blanes ha estat plantejar-se una nova manera d’impartir els necessaris coneixements als nois i noies, adaptats als temps actuals. S’ha promogut una actualització de les matèries, interactuant amb el suport de les noves tecnologies que actualment ja formen part de les vides dels escolars per aconseguir així una major implicació de l’alumnat. Basant-se en els factors de risc del col·lectiu, s’ha ampliat la formació que els darrers anys s’ha estat donant als escolars de 5è de primària.

Aquest curs 2021-22 s’han incorporat a l’aprenentatge els estudiants de 3r d’ESO perquè coneguin les normes bàsiques de circulació, els elements de l’entorn viari –en especial l’itinerari de casa fins al centre escolar i viceversa- i la importància del seu respecte.

L’equip liderat pel cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, compta amb un grup específic de treball que encapçalen el responsable operatiu coordinador del Pla Educatiu de l’Àrea de Mobilitat Segura, el sergent Miquel Àngel Recio; i el responsable operatiu de trànsit, el sergent Francisco Muriel. Completen l’equip dos educadors de mobilitat segura, els agents Juan B. Pérez i Lídia Núñez. També se’ls inculca el desenvolupament d’hàbits en mobilitat segura adoptant conductes com a vianants o viatgers i fomentant el respecte tant per les normes de circulació com pels mateixos agents que regulen i vigilen el trànsit a les vies públiques. El principal objectiu que preval per sobre de tot és promoure un canvi cultural en la percepció de les noies i els nois envers la importància de la mobilitat segura i aprofundir en la idea que la responsabilitat d’aquest àmbit passa per la necessària implicació de tothom, sobretot de la ciutadania.

Nocions teòriques

Els primers mesos d’aquest 2022, s’han impartit les nocions teòriques als alumnes de 5è de primària, cadascun dels quals haurà assistit a un total de sis hores lectives de formació en Educació de Mobilitat Segura, dues hores més que els darrers anys. Per la seva banda, els alumnes de 3r d’ESO han assistit a quatre hores lectives realitzades a finals de l’any passat.

Els alumnes de tots dos cursos -5è de primària i 3r d’ESO- hauran rebut nocions bàsiques de l’entorn viari, incloent-hi un nou aspecte en què la Policia Local de Blanes ha volgut incidir. Es tracta dels VMP, els vehicles de mobilitat persona, que tant han proliferat els darrers anys, especialment pel que fa als patinets elèctrics. Més concretament, se’ls expliquen els requisits per a la seva conducció, avantatges i inconvenients i la normativa vigent a Blanes.

Tres dècades

Des de fa més de trenta anys, un dels fronts de treball de la Policia Local de Blanes ha estat conscienciar la ciutadania en la prevenció dels accidents viaris i les conseqüències que comporten. Un dels elements clau on el cos policial ha esmerçat més esforços és transmetre una cultura viària als actuals vianants, als qui en el futur poden ser els conductors i conductores de vehicles: els i les escolars del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA