Administracions

Blanes aprova una modificació de pressupost de 6’5 milions per a dos projectes de reforma urbana

L’Ajuntament de Blanes va aprovar ahir al vespre una modificació de pressupost de 6’5 milions per la segona fase de dos projectes de reforma urbana i el nou centre de formació.-El ple celebrat ahir també va recolzar la proposta perquè se segueixi treballant en la creació d’una platja per a gossos.

D’una banda 1’92 milions es volen destinar a la zona turística centrada en l’avinguda Vila de Madrid, i de l’altra 1’54 milions per la remodelació de la Plaça 11 de Setembre, al barri de Mas Enlaire. Ara bé, l’import més elevat de la modificació de crèdit aprovat ahir són els 2’65 milions pel nou Centre de Formació ubicat a l’antiga Escola Carles Faust.

Altres imports aprovats és una subvenció de 10.000 euros perquè el Club Twirling Blanes participi al Campionat del Món que es disputarà a Liverpool d’aquesta modalitat esportiva, així com d’altres subvencions per a entitats socials de la ciutat. Dues destinacions que es van afegir a l’import final pel procediment d’urgència, havent-se d’aprovar prèviament que s’introduís aquesta urgència.

Un altre dels punts destacats de l’ordre del dia va ser l’aprovació de la proposta d’acord presentada pel grup municipal de Ciutadans perquè es treballi en la creació d’una platja per a gossos. El què contempla la moció és que l’Ajuntament de Blanes gestioni i habiliti una zona per a gossos en alguna de les platges del municipi. El tema va prosperar, però no per unanimitat: a banda del grup proposant, el van recolzar ERC, PSC JxB i la regidora no adscrita Rosa Aladern.

Per la seva banda, BECP i el regidor no adscrit Mario Ros es van abstenir, i els regidors no adscrits José Morcillo i Sergio Atalaya van votar-hi en contra. En aquest sentit, al llarg de les diferents intervencions es va recordar que es tracta d’un projecte que ja es porta treballant des de fa vuit anys, d’ençà de l’anterior mandat. El principal impediment és que, si es decideix posar en una platja amb bandera blava, es perdria aquesta distinció. D’altra banda, segons s’explica, l’opció d’ubicar-ho al tram de platja proper a la desembocadura de la Tordera, que no gaudeix de Bandera Blava, tampoc no és compatible reservar-hi un espai per als gossos, ja que part d’aquesta zona està protegida per la Xarxa Natura 2000. A més a més, és un indret de gran importància ecològica, on moltes espècies de la fauna protegida s’hi alimenten i s’hi arreceren per protegir-se, així com ocasionalment també per reproduir-se. La presència de gossos lliures interferiria, per tant, la protecció d’aquesta fauna autòctona o de pas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia