Administracions

Sant feliu de guíxols

Apugen els impostos i les taxes després de tres anys congelades

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha apujat per al 2024 les taxes i els impostos després d’haver-les congelat el 2020 pels efectes econòmics i socials de la covid. Aquest increment es fa per “evitar una pèrdua de la qualitat de l’assistència als ciutadans i assegurar uns ingressos necessaris”, segons l’alcalde, Carles Motas.

Així, l’IBI s’apuja del 3,74%, el que representa per al ciutadà uns 20 euros anuals –per finques amb una base imposable de 50.000 euros–; l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, del 5,93%, entre tres i sis euros anuals segons el vehicle. Pel que fa a les taxes, la utilització privativa o especial del domini públic local passa de 0,34 euros/m² al dia a 0,40; la prestació de serveis i realització d’activitats municipals puja entre el 4 i el 5%, i, finalment, la del servei recollida, transport i tractament de residus puja de 29 euros anuals.

Segons l’equip de govern, de Tots per Sant Feliu i el PSC, es va creure necessari “fer una contenció d’impostos i taxes per facilitar la recuperació econòmica i donar un impuls a l’economia local”. Un cop finalitzada aquesta etapa i ateses les diverses crisis sobreposades des del 2020 ha arribat el moment de procedir a una actualització realista i concreta. Entre els motius, es destaca inflació sobrevinguda que afecta a tots els contractes, serveis i subministraments públics com als privats (12% d’increment de l’IPC des de 2019). Més els increments salarials aplicats per llei.Per la seva banda, Junts Guíxols, a l’oposició, rebutja la pujada general d’impostos. Toni Carrión, el portaveu, argumenta que abans d’apujar impostos i taxes cal fer una reducció en la despesa: “L’ajuntament disposaria de molts més diners si en comptes d’endeutar-se de 2,5 milions s’hagués fet a concessió l’aparcament dels busos, s’haguessin evitat algunes de les obres que han costat 14 milions o s’hagués fet una millor gestió del contracte de residus, que és un milió d’euros més car que la mitjana de la província”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.