Societat

Pastorets arreu i centenari dels de Folch i Torres

La versió del popular escriptor català, que és la més representada, compleix el primer segle de vida

A Girona i Roses és on hi ha més novetats

Les representacions dels Pastorets són sempre entranyables i un element indispensable de les festes de Nadal. I aquest any encara més, perquè es clou la commemoració del centenari dels que va escriure Josep Maria Folch i Torres per encàrrec dels frares caputxins que regentaven el Teatre Coliseu Pompeia de Gràcia, a Barcelona. Els Pastorets o l'adveniment de l'infant Jesús s'ha convertit en la versió més popular del país, amb els entranyables Lluquet i Rovelló com a grans protagonistes, amb el permís de l'infant Jesús.

A Girona, Proscenium representa al Municipal la versió més celebrada, sota la direcció de Joan Ribas; Joc de Trons hi tindrà el seu espai. A Roses, commemoren el 35 aniversari amb una sessió nocturna especial (21.30 h, 7 de gener). A l'Orfeó d'Olot i al Comtal de Ripoll, es podrà veure la versió catalana de la sarsuela El Nacimiento del Señor o la Redención del esclavo. Completen l'oferta de Pastorets, Banyoles, Puigcerdà, Sarrià de Ter, Sant Narcís de Girona, Figueres i, entre altres municipis, Puigcerdà i la Cellera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia