Societat

Festes i tradicions

Darrera oportunitat per emocionar-se amb el pessebre de Vilandeny

Demà, veïns de dues comarques i dues províncies escenificaran un pessebre vivent en un entorn privilegiat

Per Nadal, com cada any des de ja en fa vint-i-set, les casetes, els estables, els porxos i pallisses, la bassa de la bugada i el cancell de l'església de Vilandeny, a Navès, esdevenen el decorat que porta el visitant, per caminets d'herba i molsa, cap als quadres vivents que relaten les escenes evangèliques del naixement de Jesús i la vida quotidiana de l'època.

El de Vilandeny és potser el pessebre vivent més autèntic de la zona ja que està fet a l'estil de pagès. S'escenifica per Nadal, Sant Esteve, Any Nou i, enguany, també ho farà demà dissabte, 7 de gener. A més, inclou la particularitat d'unir habitants de Vilandeny (Solsonès), Gargallà i Sorba i Montmajor (Berguedà), és a dir, de dues comarques i dues províncies diferents amb un únic objectiu: escenificar un pessebre vivent enmig d'un entorn privilegiat. Els carrers sense asfaltar i els portals de les cases que encara queden dempeus en aquest nucli de Navès es converteixen en quadres on es representen els diversos oficis antics i imatges de la vida de Jesús.

En total, es representen trenta-set quadres referents a escenes i feines camperoles –com ara la trementinaire, els pastors dormilegues, el sembrador, espellofant el blat de moro, el cisteller o el captaire, el boletaire–, juntament amb les de tema bíblic, com el Naixement, l'Anunciació, la presentació de Jesús al temple, la fugida a Egipte o l'arribada dels Reis.

“Al nucli de Vilandeny només hi viuen 7 persones, però al pessebre n'hi participen 101”, explica la Fina Vilajosana, qui destaca que aquest “és un pessebre assequible a tothom, adaptat a cadires de rodes i cotxets”. Cal recordar que a la sortida s'obsequiarà els assistents amb torrades amb allioli de codony i cansalada a la brasa.

Més informació

7 de gener, a les 19 i a les 20 hores

Preu: de 3 a 7 anys: 3 € A partir de 7 anys: 8 €



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia