Societat

afectacions pel temporal

L'Estat preveu destinar prop d'11 milions d'euros a la reparació dels danys pel temporal a la Mediterrània

Les obres d'emergència a la costa catalana tenen un pressupost estimat de 3.625.000 euros

Les actuacions més destacades són al litoral del Maresme

El ministeri espanyol d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient destinarà un total d'10.955.000 euros a les obres d'emergència per a la reparació dels danys que els temporals del passat gener van produir al litoral mediterrani. La partida prevista per a les actuacions a la costa catalana sumen un total 3.625.000 euros; el pressupost per a les obres al País Valencià és 3.650.000 euros, i a les Illes Balears de 480.000 euros.

El Consell de Ministres va aprovar el passat divendres un Reial Decret de mesures urgents per pal·liar els danys del temporal i ara el govern ha concretat en un comunicat la relació de les obres d'urgències que es faran al litoral.

El ministeri s'ha compromès a destinar un total de 3.625.000 a Catalunya. Les actuacions més destacades seran a les localitats de Pineda i Malgrat de Mar, al Maresme. A Pineda el temporal ha afectat el passeig marítim i a Malgrat ha destrossat el vial públic existent a la zona de càmpings propera a la desembocadura del Tordera, que transcorre en paral·lel a la costa. El pressupost total per a les comarques barcelonines és de 2.100.000 euros.

Al litoral tarragoní, on la llevantada ha erosionat la majoria de platges i peus de penya-segats i ha provocat danys en accessos i infraestructures de diverses poblacions, el pressupost per suma 1.400.000 d'euros.

La partida per a les obres dels danys a la Costa Brava és de 125.000 euros. La relació inclou les reparacions d'un tram del camí de ronda al Port de la Selva; de la balustrada del passeig marítim de Tossa de Mar entre la platja Gran i la Mar Menuda; de diversos elements del camí de ronda a Sant Antoni de Calonge, i d'una plataforma i part del paviment de la platja de Tamariu que connecta amb la cala d'Aigua Dolça (Palafrugell).

País Valencià

Al País Valencià, la majoria del pressupost és per a les obres que s'han de dur a terme al litoral alacantí, on s'han produït danys a totes les poblacions costaneres, en particular a Dénia. La partida prevista és de 2.450.000 euros.

La partida per als municipis costaners de Castelló suma un total de 800.000 euros, amb actuacions previstes a Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Alcalà de Xivert, Torreblanca, Cabanes, Orpesa, Almassora, Borriana, Nules, la Llosa, Moncofa i Almenara.

El pressupost estimat per reparar els danys al litoral de les comarques de València és 400.000. En aquesta part de la costa s'han produït pèrdues de sorra a les platges de les poblacions del Puig, Alboraia, València (el Saler i la Garrofera ), Sueca, Cullera, Tavernes de Valldigna, Gandia, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Piles i Oliva.

Illes Balears

Pel que fa a les Illes Balears, l'Estat preveu invertir uns 480.000 euros en actuacions a la Estellencs, (illa de Mallorca), al terme d'Eivissa, en especial la platja de Talamanca, i a diverses poblacions de l'arxipèlag.

La resta del paquet d'inversions previst (3.200.000 euros) anirà a Múrcia, on s'han produït danys als municipis de San Javier i Cartagena.

D'altra banda, el govern espanyol ha decidit ampliar el pressupost inicial per a les obres d'urgència a Andalusia pels temporals del desembre de 2016, ja que els efectes sobre les platges i infraestructures han resultat ser pitjor dels previstos. Així, es destinaran 300.000 euros més a les platges d'Almeria i la mateixa quantitat a la província de Cadis, en particular al municipi de Conil de la Frontera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia