Arreglar els danys de la llevantada al port de Portbou costarà 1,8 milions

Les obres de reforma ja han començat i s'allargaran fins al mes de maig

L'alcalde de Portbou, Antoni Vega, ha explicat que fa uns dies que s'han iniciat les obres de reparació del port, un dels punts que van resultat danyats per la forta llevantada del dia 26 de desembre del 2008, que també va causar destrosses en altres punts de la costa gironina. Concretament, Ports de la Generalitat invertirà en la reforma 1,8 milions d'euros, i s'ha iniciat més tard que en la majoria de poblacions gironines perquè s'havia d'esperar que les asseguradores fessin les valoracions dels danys per veure qui assumia els costos, ja que el port és una concessió de la Generalitat que funciona com un consorci en què també hi ha l'Ajuntament de Portbou i el club nàutic.

Està previst que les obres s'acabin el mes de maig, amb la qual cosa les instal·lacions portuàries estaran a punt per a la temporada d'estiu que ve, després que per a la d'aquest any no s'hi va ser a temps.

Diversos punts malmesos

Segons l'alcalde, una de les obres més destacades que s'estan fent és la consolidació del moll de gravetat adossat a la part de dins del dic. L'objectiu és tenir una estructura més ferma que sigui més segura. També s'han d'arreglar el moll de la benzinera i la fossa de pujada i baixada de l'embarcador, que es va enfonsar. A més, s'han de tapar les esquerdes del moll de pilons de tramuntana.

Durant el temporal de llevant de fa un any també es van endur un cop fort els expenedors de combustible per als vaixells, les torres d'energia, el control d'accés, el pàrquing i el moll de pilons flotant. Durant la mateixa llevantada es van enfonsar tres embarcacions. Sobre aquesta qüestió, l'alcalde de Portbou, Antoni Vega, ha explicat que els propietaris d'embarcacions danyades que tenien assegurances a tot risc ja han cobrat les indemnitzacions. Pel que fa a la resta, el consistori va presentar tots els casos a l'asseguradora del port, perquè aquesta assumís el cost dels danys amb la pòlissa de responsabilitat civil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.