L'Estat diu que cap autonomia dinamitarà el procés per decidir l'emplaçament de l'MTC

El secretari d'Estat d'Energia, Pedro Luis Marín, va declarar ahir des del cementiri nuclear holandès de Borsele que en el procés d'elecció de l'emplaçament del futur centre d'emmagatzematge temporal de residus nuclears el Ministeri d'Indústria tindrà en compte «totes les opinions i amb el pes que el procés els determina a cadascuna», tant la dels ajuntaments que presenten candidatura com la dels governs autonòmics. Tot i així, Marín va assegurar que no preveu la possibilitat «que una autonomia pugui dinamitar el procés» d'elecció de l'emplaçament del cementiri nuclear. Marín va recordar que els ajuntaments tenen la potestat de presentar la seva candidatura i els governs autonòmics poden presentar al·legacions. «En la fase d'al·legacions, caldrà veure quina és la posició que adopta el govern català», va precisar Marín. Una posició que es tindrà en compte perquè, com va assegurar, l'objectiu en la tria de la localització és aconseguir el màxim consens. També el president del govern de l'Estat, José Luis Rodríguez Zapatero, va manifestar ahir que la ubicació del magatzem de residus nuclears es farà «per consens», a l'hora que va defensar la necessitat d'aquesta instal·lació.

D'altra banda, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, va dir ahir que demanarà a Zapatero que ature el procés, ja que considera que no hi ha consens sobre l'MTC i que no es poden continuar generant residus nuclears sense definir la data de tancament de les centrals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Meteorologia

Prop de 1.200 trucades al 112 fins al matí relacionades amb la pluja

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró