Medi Ambient destina dos milions d'euros més per gestionar la fusta que va caure per la nevada

El Departament de Medi Ambient i Habitatge destinarà dos milions més als efectes de la nevada, que se sumaran als 14 milions que es van incloure en el decret aprovat pel govern. Aquests diners de més serviran per gestionar la fusta que va caure als boscos, segons va anunciar el conseller Francesc Baltasar en la reunió que va mantenir divendres passat amb representants del sector, dins la Taula Intersectorial Forestal. En aquesta trobada, el conseller va informar de les diverses ajudes que el govern ha posat en marxa destinades a aquest sector en concret, i que beneficiaran tant propietaris forestals públics i privats com empreses d'explotació i indústries transformadores, entre altres grups.

Amb l'anunci d'aquests dos milions d'euros més, el departament vol ajudar els rematants i la indústria forestal per donar-los suport per al transport i l'emmagatzematge de la fusta, de manera que no s'acumuli als boscos i es pugui classificar, transportar i guardar en estoc. De fet, aquesta era una de les mesures que havia demanat el sector arran de les conseqüències de la nevada, perquè difícilment el mercat podrà assumir la quantitat de fusta que s'ha generat. D'una banda, no hi ha cap planta propera de biomassa que permeti donar-li aquesta sortida com a generació d'energia i, per l'altra, es tracta d'una fusta en general de poca qualitat per a la qual és difícil trobar comprador. La solució de donar ajudes per aquest concepte ja la va posar en marxa el departament l'any passat, arran de l'excés de fusta que es va haver de retirar per les llevantades, aportant-hi 3 milions d'euros. A hores d'ara, això va servir per mobilitzar més de 250.000 tones de fusta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona