Medi ambient

La sequera fa aturar activitats d’oci als embassaments

La manca d’aigua a la Catalunya Central ja ha provocat acomiadaments

El sector fa front comú i demana ajuts

Tres dels embassaments catalans que ofereixen activitats d’oci a les seves aigües han hagut d’aturar-les a causa de la forta sequera que pateix Catalunya. Es tracta de les empreses que operen als pantans de la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç. En tots tres casos han hagut de reduir el ventall d’activitats ofertes i, fins i tot, aturar-ne algunes. La primavera i l’estiu són l’època en què treballen més, però aquest any està sent fluix. La sequera n’és un dels motius principals, però també l’activació del pla Alfa, que en casos com el del pantà de Sant Ponç els va fer tancar durant deu dies. A tot això, afirmen, s’afegeix que aquest any hi ha menys turisme d’interior i per tot plegat el sector reclama que l’administració els tingui en compte.

És el cas, per exemple, de l’empresa Kayak K.1, que lloga material i imparteix classes de piragüisme i paddle surf a la Llosa del Cavall. La falta d’aigua els ha obligat a aturar totes les activitats programades i, a més, s’ha vist forçat a acomiadar quatre treballadors per la manca de feina. La situació es repeteix a la Baells, al Berguedà, on l’empresa Indomit tampoc pot oferir activats pel baix nivell d’aigua del pantà. El seu responsable, Albert Palau, reclama que s’articulin ajudes al sector a través de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT). “Entenem que una sequera és com una inundació”, assegura.

Cansat de sentir-se menystingut, el sector ha decidit unir-se per reivindicar el seu paper i reclamar ajuts a l’administració. De moment, estan posant en comú l’afectació de cada empresa i, a partir d’aquí, valoraran com articulen les seves demandes.

Aigua en camions a la Conca

Els primers camions cisterna van començar a arribar ahir al matí a l’Espluga de Francolí per omplir el dipòsit municipal i així poder subministrar aigua de beure als veïns del municipi. No és l’únic poble de la Conca de Barberà que es troba en aquesta situació. A Passanant i Belltall i a Sarral ja fa dies que van haver de recórrer als camions cisterna. “És complicat trobar solucions davant la gran quantitat de municipis afectats que tenim aquesta necessitat d’aigua i resulta difícil trobar personal i camions per al transport d’aigua”, reconeixia ahir l’alcalde de l’Espluga, Josep Maria Vidal. “Això ens suposa una dificultat afegida a la gestió d’aquest episodi de sequera”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona