Medi ambient

PINEDA DE MAR

Arts d’Estiu presenta ‘in extremis’ un nou estudi acústic a Costes

Els promotors del festival Arts d’Estiu a la platja de Pineda de Mar van presentar ahir un nou estudi acústic de l’esdeveniment a Costes, que depèn del Departament de Territori. En una reunió d’urgència celebrada a Barcelona, els responsables del festival, acompanyants per membres del consistori pinedenc, van entregar la documentació amb què pretenen substituir la del 2019, que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ja havia desestimat perquè “no s’ajusta a la realitat ni a la legalitat vigent per dimensionar l’impacte que generarà l’esdeveniment”. El departament recorda que l’estudi havia estat reclamat sense èxit als responsables d’Arts d’Estiu des de l’agost del 2022 i que se’ls havia advertit que sense ell no es podria tirar endavant el permís corresponent per fer els concerts a la platja. Tot i estar fora de termini, un fet que es considera una falta greu, Costes “farà arribar immediatament l’estudi a Acció Climàtica perquè el valori”. L’acceptació per tramitar la nova documentació no significa en cap cas que Costes doni permís per fer el festival Arts d’Estiu a la platja de Pineda.

Soroll no resolt

La Generalitat va anunciar divendres passat que no es donava permís al festival perquè es fes a la zona de la platja, que és un terreny maritimoterrestre de la seva competència. El departament fonamenta la seva decisió en el fet que no s’han resolt els problemes ocasionats pel soroll excessiu dels concerts que van motivar diferents denúncies dels veïns de la zona de Bellamar, a tocar de l’emplaçament del festival el 2022. En una nota publicada divendres pel consistori pinedenc s’assegurava que en el cas que es mantingués la negativa de la Generalitat, “es treballaria a contrarellotge per trobar una via alternativa per a la celebració del festival”. En un nou comunicat fet públic ahir, el consistori assenyala que tant la Generalitat, com l’Ajuntament com l’organització i els promotors d’Arts d’Estiu “treballen conjuntament per a la celebració del 12a edició del festival” i que s’ha aportat “nova documentació justificativa per a la correcta celebració del festiva a la platja de Pineda garantint tant els drets de tots els ciutadans com la continuïtat de la proposta cultural del municipi”.

En qualsevol cas, la resposta de la Generalitat s’hauria de fer efectiva aviat si es vol complir el calendari previst dels concerts, el primer dels quals és el 2 d’agost, amb l’actuació de Carlos Rivera. Prèviament, però, es necessitarien uns dies per condicionar l’espai. Paral·lelament a l’anunci fet per l’Ajuntament que es treballa per tal de tirar endavant l’Arts d’Estiu, des de les xarxes socials un grup de veïns havia convocat per ahir al vespre una casserolada pels carrers del barri de Bellamar per defensar que es mantingui l’Arts d’Estiu a la mateixa ubicació. Precisament és d’aquest barri d’on van sortir les denúncies per l’excés de soroll dels concerts i l’espai del Village adjacent on, segons asseguren, continuava la música alta hores després que s’haguessin acabat les actuacions. Els mateixos veïns han advertit que després que es fessin públiques les seves queixes, que han dut a posar en perill la celebració del festival, han estat sotmesos a atacs i insults constants també a través de les xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS