Medi ambient

LLORET DE MAR

Més polèmica pel camí de Can Juncadella

Les entitats ecologistes SOS Costa Brava i SOS Lloret van reivindicar ahir al matí la titularitat pública del camí de ronda al seu pas per Can Juncadella a Lloret de Mar, una finca de l’expresident del Kazakhstan. Ho van fer amb una caminada popular en què hi van assistir uns 150 activistes, segons informa l’ACN. L’acció arriba després de la sentència ferma del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que en ratifica aquesta titularitat pública. “Demanem que s’executi la sentència i l’Ajuntament sigui ràpid a reobrir el camí de ronda”, va explicar el portaveu de SOS Lloret, Jordi Palaudelmàs. “El que hem fet avui és denunciar un conflicte que existeix arreu de la Costa Brava en diferents punts del camí de ronda. Aquest camí de ronda que hauria de ser públic es troba tallat en diferents punts per propietat privada per propietaris que tenen mal entès el seu dret a la propietat privada i que han usurpat l’ús públic, la propietat púbica”, va remarcar.

L’advocat de SOS Costa Brava, Eduard de Ribot, va explicar que l’acció ha servit per reivindicar la recuperació del camí de ronda i del GR que eren d’usos públics i que són de titularitat pública entre la cala Morisca i la cala Canyelles. “La situació és paradoxal, perquè hi ha sis sentències que diuen que s’ha de recuperar l’ús públic d’aquest camí i continua tancat i l’Ajuntament de Lloret fa anys que va dictar una acta que diu que s’havia de retirar les tanques i permetre el pas i continuen les tanques posades. Les sentències no es compleixen i és el poble que ha de reivindicar l’ús públic del camí”, va dir. A més, va lamentar que la Policia Municipal hagués intervingut intentant barrar el pas als manifestants, en comptes de mediar amb els guardes privats de la finca perquè poguessin accedir-hi.

L’Ajuntament defensa que està en converses amb la propietat per resoldre el conflicte i “trobar el camí ideal per unir Lloret amb Tossa”. “S’ha d’executar la sentència i veure quin és el camí més adequat”, va afirmar l’alcalde, Adrià Lamelas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva