Medi ambient

FIGUERES

Impulsa, la fira dedicada al canvi energètic, reuneix 40 expositors

Figueres organitza la Fira Impulsa, dedicada al canvi energètic que es farà del 29 de febrer al 3 de març. Se’n fa càrrec l’Ajuntament de Figueres, amb el suport de l’Institut Català de l’Energia, el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà. La previsió és que hi hagi 40 expositors i l’objectiu és que la fira serveixi per ordenar els conceptes de transició energètica a la població i oferir-los totes les opcions que hi ha al mercat per caminar cap aquest camí. La fira tindrà una carpa de 1.600 metres quadrats i una zona d’exposició exterior amb 5.000 metres quadrats més. La intenció és que en aquest segon espai hi hagi vehicles elèctrics i híbrids exposats.

La fira Impulsa es concentrarà en tres àmbits concrets: les energies renovables, l’eficiència energètica i la mobilitat sostenible. En el primer apartat, es vol posar sobre la taula tots els tipus d’energies verdes com ara la geotèrmia, el biogàs, la biomassa, la fotovoltaica, l’eòlica, l’hidroelèctrica i la mareomotriu, entre d’altres. El públic podrà conèixer com funciona cada una d’elles i com es poden implementar a nivell particular o empresarial aquestes fonts d’energia.

També fixarà la mirada en l’eficiència energètica per evitar el malbaratament. Per això s’explicarà com aïllar millor les cases o quins són els electrodomèstics que redueixen més el consum de llum. En l’apartat de la mobilitat sostenible, la fira ha previst un espai d’exposició de 5.000 m2 a l’exterior. En ell, les empreses podran presentar els nous models de vehicles elèctrics i híbrids.

En el recinte, situat a la zona firal, també hi haurà una zona de conferències, una altra de trobada empresarial i un espai d’oci amb foodtrucks i demostracions. El Centre Integrat Ferran Sunyer també participarà en aquest esdeveniment i a les sales de conferència es faran ponències i presentacions durant els dies que duri l’Impulsa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet