Medi ambient

Medi ambient

Nova acció per netejar el riu Anoia a Igualada per denunciar-ne el mal estat

Hi ha acumulades centenars de tovalloletes després de les darreres pluges

L’Ajuntament defensa que treballa per “renaturalitzar” el riu

El grup d’ecologistes Igualada pel Clima ha convocat una neteja al riu Anoia per aquest dissabte, la tercera d’aquest any. L’entitat vol fer visible el mal estat en què es troba el riu a causa de tota la deixalla que ha arrossegat la pluja dels últims dies. “És absolutament dramàtic”, remarca l’activista Meritxell Tudela. Denuncien la “inacció” de les administracions davant un problema que ja fa anys que persisteix, com és la presència de tovalloletes i altres elements. L’Ajuntament d’Igualada, en canvi, apunta que ja estan treballant en un projecte global amb diferents administracions per “renaturalitzar” el riu. Segons el portaveu del govern municipal, Miquel Vives, assegura que durant aquest mandat es veurà un “canvi important” al riu.

La reivindicació de les entitats ecologistes fa anys que es repeteix. S’acumula brutícia, asseguren, a la llera del riu al seu pas per Igualada, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí. Una de les activistes, Sílvia Fresno, es lamenta: “No ens agrada netejar, no és la nostra merda, però és el nostra planeta, ho fem per sensibilitzar”. Tot i que el consistori d’Igualada va posar en marxa ara fa dos anys una prova pilot per evitar que els residus acabin al riu quan plou, els ecologistes denuncien que encara no s’ha fet cap diagnosi ni manteniment, segons l’ACN. “Aquests sistemes no són efectius perquè no hi ha cap manteniment i fa mesos que s’hi acumulen les tovalloletes i s’acaben escampant”, denuncien. Des del consistori, defensen que la problemàtica s’ha d’afrontar de forma més global i asseguren que el compromís és treballar per “renaturalitzar-lo”, tot posant l’exemple del que s’ha fet ja amb la zona del Parc Central, perquè esdevingui una illa climàtica per a l’oci i el gaudi dels ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins