Medi ambient

PLATJA D’ARO

Cinc escocells ‘maleïts’ per als arbres al sector dels Estanys

La brigada de jardineria de Platja d’Aro va haver de talar l’any passat cinc arbres morts en escocells consecutius del rengle del carrer Roma, al sector dels Estanys. Eren els únics que s’havien assecat, aparentment, de la filera que, a més del carrer, ressegueix també tota l’avinguda París. Però des del consistori, tot i la malfiança, van complir amb el protocol de restituir l’arbrat urbà i en temporada d’hivern hi van replantar cinc nous arbres joves.

La sorpresa, però, va arribar fa un parell de setmanes, quan els cinc nous exemplars plantats van aparèixer amb talls longitudinals que encerclaven tota l’escorça a la part inferior de les soques, amb indicis d'haver estat fets amb una serra mecànica o manual, però sense fer-los caure. El regidor de Medi Ambient, Daniel Riera, ho va denunciar a les xarxes socials, i va garantir que tornaran a plantar arbres tants cops com faci falta, però també que “la persona o persones que es dediquen a matar arbres tinguin en compte que els caurà tot el pes de la llei” si els enxampen.

De fet, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ja ha embenat els troncs aquesta setmana per mirar de salvar els arbres. I Riera diu que intensificaran la vigilància a la zona. Malgrat tot, l’edil evita respondre si hi ha possibles sospitosos, tot i que els cinc escocells maleïts són davant d’un edifici de construcció recent, envoltat de solars o altres promocions encara a mig fer.

Hi ha altres precedents d’arbres enverinats, un de relativament proper, amb tamarius del passeig de Sant Antoni de Calonge que el 2017 també van morir presumptament regats amb lleixiu o alguna altra mena de producte químic. Aquí, el consistori  hi va obrir una altra investigació i sospitaven dels veïns de blocs de pisos que no volien obstacles davant les vistes del front marítim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS