Medi ambient

SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta algunes mesures contra la sequera

La ciutat de Girona ha sortit de l’estat d’emergència 1 per sequera aquesta setmana i ha passat a la fase d’excepcionalitat després de les pluges de l’últim mes. Tot i que des del Comitè Municipal d’Emergència per Sequera s’han relaxat algunes mesures, encara s’està lluny de la normalitat i cal continuar reduint l’ús de l’aigua.

A partir d’avui, s’obren les dutxes de les piscines cobertes municipals de Palau i Santa Eugènia - Can Gibert del Pla per a les persones usuàries de les piscines. També es permet el reg dels camps de futbol on es juguin partits federats, sempre sense superar els 450 m3/ha/mes.

Es manté la limitació de l’ús de les dutxes en els pavellons, camps de futbol i a la zona esportiva de la Devesa durant els entrenaments, ja que les reserves dels embassaments encara són baixes. En concret, no es podran utilitzar les dutxes després dels entrenaments, però sí després dels partits federats.

Alhora, l’Ajuntament de Girona continuarà fent seguiment als 30 grans consumidors d’aigua que hi ha a la ciutat, ja que en l’últim mes s’ha detectat que han augmentat el consum d’aigua.

D’altra banda, aquelles fonts urbanes d’aigua potable que estaven tancades es començaran a obrir de nou a partir de la setmana que ve. Aquesta decisió s’ha pres arran de la proximitat de l’arribada de l’estiu, quan es preveu que hi hagi diversos episodis d’onades de calor.

En la fase d’excepcionalitat està permès el reompliment de les piscines que tenen sistema de recirculació d’aigua i el primer ompliment en algunes circumstàncies, així mateix es permet el reg de supervivència d’arbres o de plantes amb la mínima quantitat indispensable, de 20 h a 8 h, i només mitjançant reg gota a gota o amb regadora. És per aquest motiu que el consistori ha obert les escomeses independents que subministren aigua potable a les piscines privades i al reg de jardins de més de 300 m2, que s’havien tancat el mes d’abril en la fase d’emergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia