Medi ambient

Medi ambient

Traslladen sorra del port de Coma-ruga al Vendrell, Cunit i Calafell

Es tracta d’una aportació de 35.000 metres cúbics

Estarà enllestida a l’estiu

Aquesta setmana es comença a dragar i traslladar sorra del port de Coma-ruga cap a les zones deficitàries de la costa de Tarragona. En concret, el Servei de Costes del Ministeri de Transició Ecològica mobilitzarà fins a 35.000 metres cúbics, dels quals 10.000 es mouran a la platja del Francàs, un dels punts de la població amb menys arena. Els 25.000 metres cúbics restants aniran, via carretera, cap als municipis veïns de Cunit i Calafell, els quals també s’han vist afectats pels darrers temporals. L’actuació es preveu que estigui enllestida a principis de l’estiu. Els propers dies, els equips dragaran per terra la sorra acumulada al port de Coma-ruga, a la banda de llevant. El Consell de Ministres va acordar dimarts passat la declaració d’emergència per reparar els danys del temporal Nelson, de finals de març, a les platges de Tarragona, Barcelona i Girona, amb un pressupost de 3.360.000 euros, 500.000 es destinaran al trasllat de l’arena del Vendrell. En aquesta línia, segons apunta l’Ajuntament del Vendrell, els temporals d’aquesta primavera han fet necessària una aportació de sorra a les platges més afectades per la transgressió marina, com en el cas del Francàs. D’aquesta manera, es vol la recuperació natural de la platja, dels habitats de flora i fauna, i es protegeix la costa i els espais de lleure i ús públic. L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha explicat que tenen previst licitar un nou servei de gestió de la sorra de cara l’estiu de 2025. El batlle també ha agraït la ràpida actuació del ministeri que s’encarrega del trasllat. “Hem de ser capaços de gestionar els excedents de sorra dels nostres set quilòmetres per moure-la en funció de les necessitats”, ha apuntat.

Els treballs per reparar les escales del passeig Masia Blanca malmeses en l’últim temporal també han arrencat aquest dilluns, segons l’ACN. La regidora de Cohesió Territorial i Platges, Marta Tobella, ha explicat que les obres formen part del projecte de regeneració dunar i protecció del litoral de la costa del Vendrell del Ministeri de Transició Ecològica. L’actuació consistirà a enderrocar les escales per tal que la platja es regeneri. “Es taparan els accessos per protecció, la idea és que la sorra torni a establir-se en aquesta zona”, ha indicat Tobella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.