Infraestructures i serveis

infraestructures i serveis

Palafrugell acorda millores de seguretat a la Carretera Vella de Calella

Una de les principals propostes és canviar el sentit de circulació a partir de Santa Margarida

L’Ajuntament de Palafrugell ha acordat realitzar millores de seguretat i senyalització a la Carretera Vella que uneix al municipi amb el nucli de Calella. Després de diverses reunions amb els veïns del Prat Xirlo i de Sant Roc (les urbanitzacions afecatdes), el consistori ha considerat l’aplicació de diversos canvis per prioritzar la seguretat dels usuaris de la via. Una de les principals propostes és canviar el sentit de circulació a partir de Santa Margarida, on en el següent tram de carretera serà de sentit únic en direcció Calella de Palafrugell per tal de donar un millor accés als veïns, que fins ara es veien obligats a fer un llarg recorregut per accedir als seus habitatges.

Una altra millora important serà la instal·lació d’un nou giratori a l’alçada de la rotonda de l’autovia, on només hi podran accedir els veïns i es controlarà el pas amb una càmera i un radar de tram. A més, també s’ha treballat en la seguretat a la zona d’accés a les discoteques: a partir d’ara comptarà un carril propi per a realitzar el canvi de sentit de forma adequada.

En aquest sentit, l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, afirma que quan van pensar en el projecte, “es volia prioritzar una sèrie de propostes de millora que passessin per continuar amb la filosofia marcada sobre la seguretat de la via, mantenint el caràcter pacificat i de seguretat per continuar fomentant la mobilitat activa, evitant al màxim els accidents amb ferits greus i solucionant les molèsties que s’havien ocasionat als veïnats de Prat Xirlo i Sant Roc”. Per altra banda, destaca que és important establir un “diàleg” que anteriorment no s’havia produït amb els veïns del Prat Xirlo i de Sant Roc.

Segons Fernández, “consensuar una proposta conjunta era la millor manera de pacificar una carretera que té un alt volum de trànsit durant l’estiu, no només de vehicles motoritzats, sinó també de gent que la utilitza amb bicicleta o hi practica esport ”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona