Tarragona crearà aparcaments de bicicletes als poliesportius i en llocs concrets del centre de la ciutat

Començaran amb deu bateries de vuit places cadascuna i, si hi ha demanda, més

Molt conscients de l'escassa tradició que hi ha a Tarragona de l'ús de la bicicleta, però amb el convenciment que tard o d'hora anirà en augment, el Patronat d'Esports Municipal ha decidit de fer una aposta per aquest mitjà de transport. Per això, durant les properes setmanes, a l'entrada de cadascun dels cinc complexos esportius de titularitat municipal, s'instal·larà una bateria d'aparcabicicletes amb vuit places cadascun.

D'aquesta manera, als poliesportius de Sant Pere i Sant Pau, Bonavista, Sant Salvador, Part Baixa-Serrallo i Campclar s'hi podran aparcar les bicicletes. «La idea és fomentar l'ús de la bicicleta», va declarar el regidor de l'àrea d'esports, José Cosano. Un dels problemes amb què lluiten és que la xarxa de carrils bici no és suficientment potent i ampla perquè la iniciativa pugui tenir una gran resposta. En aquest aspecte, Cosano va admetre que «aquesta ciutat no té cultura d'anar amb bici i tampoc no tenim tants carrils bici per mobilitzar tanta gent, però és una crida».

Hi haurà una campanya

Aquesta idea serà anunciada en breu pel consistori municipal amb el suport de l'àrea de Mobilitat i, per això, a més d'ubicar aparcaments nous a les entrades dels complexos esportius, també s'instal·laran cinc bateries més en diversos llocs del centre.

Els llocs concrets encara són una incògnita perquè la ubicació exacta l'haurà d'acabar decidint l'àrea de Mobilitat, tot i que és molt probable que la rambla, la plaça de la Font i altres llocs emblemàtics de la ciutat siguin alguns dels llocs escollits. Aprofitant aquesta època estival, un altre dels llocs on és segur que també se'n col·locaran és a les platges, sobretot a les que estan a dins del nucli urbà, com l'Arrabassada i la del Miracle. En el cas que la iniciativa tingui èxit, en els dies següents es posaran més aparcaments ja que, segons va explicar el mateix Cosano, «tampoc no resulta gaire car».

La bicicletada, la referència

S.C

Tot i que no es tracta d'una dada que es pugui tenir com a referència, Cosano va recordar les més de 8.000 bicicletes que van sortir als carrers de la ciutat amb motiu de l'última edició de la bicicletada, un senyal que el número potencial d'usuaris d'aquestes places és molt elevat. No obstant això, el regidor és conscient que cal millorar i ampliar l'oferta de carrils bici de la ciutat, que actualment està prop dels 14 quilòmetres. Va destacar els de la zona del port, els del Parc del Francolí. En els propers mesos, gràcies al vial d'accés que s'està fent a Campclar, també es podrà anar en bicicleta des del centre urbà fins als barris de Ponent i Bonavista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona