Tarragona torna a estudiar la creació d'un sistema de lloguer de bicis, però ara mixtes

L'Ajuntament de Tarragona mai no ha abandonat la idea d'implantar un sistema de circulació en bicicleta semblant al Bicing, que funciona des de fa dos anys a Barcelona, i ahir el regidor de Mobilitat, Carles Castillo, va tornar a insistir que és una proposta que podrien posar en marxa en el futur: «És un objectiu però a llarg termini.» Les bicicletes que es farien servir, però, serien mixtes, és a dir, tindrien incorporat un petit motor apte per poder superar els desnivells que hi ha al barri vell de la ciutat. El pas previ per posar en marxa aquest servei, però, és ampliar l'oferta de carrils bici a la ciutat, que actualment oscil·la entre els dotze i els catorze quilòmetres, i que caldria incrementar per mirar d'implantar la cultura de fer ús d'aquest mitjà de transport. Castillo va reconèixer que cal augmentar-ne el nombre i va explicar que treballen perquè «la bici no sigui només per fer esport, tal com ja passa en altres ciutats». Per la seva banda, el titular de l'àrea d'Esports, José Cosano, va reconèixer que «Tarragona no és una ciutat gens fàcil perquè s'hi facin carrils bici».

Així mateix, tal com ja va avançar El Punt fa unes setmanes, el consistori tarragoní ha instal·lat una vuitantena d'aparcaments per a bicicletes al costat de cadascuna de les cinc instal·lacions esportives municipals i també en diferents punts de la ciutat, entre els quals hi ha la plaça de la Font, el passeig Sant Antoni, el carrer de les Coques, a la platja de la Savinosa i davant de Renfe. El cost d'aquests mòduls és d'uns 8.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat