Infraestructures

Previsió de pluja sense que s'hagi refet el mur

Els Bombers alerten que si plou molt es tornaria a inundar

Girona reclama revisar l'estructura del túnel

L'Ajuntament de Girona i els Bombers de la Generalitat alerten de la previsió de noves pluges per demà, diumenge, sense que Adif hagi refet encara el mur que va cedir la matinada de dilluns i va provocar la inundació del túnel del TAV en entrar-hi el cabal de la riera de la Pabordia.

El cap d'emergències de Girona, Enric Cano, va ser concloent ahir al matí i va confirmar: “Si hi hagués una pluja intensa no hi ha cap dubte que tornaria a entrar aigua per aquell punt perquè no està resolt el famós mur.” Per això, Cano va fer una crida a Adif perquè actués amb rapidesa aquest cap de setmana i busqués la fórmula per tapar el punt per on va entrar l'aigua.

Requeriment d'urgència

En aquesta mateixa direcció, l'Ajuntament de Girona ha requerit a Adif que amb urgència tapi el forat a tocar del pou d'atac que va servir de via d'entrada de l'aigua. El regidor del projecte ferroviari, Carles Ribas, no entén que amb la previsió de pluges encara no s'hagi actuat al sector i alerta que “pot ploure sobre mullat” si no s'actua amb rapidesa. Ahir a la nit fonts municipals van assegurar que Adif els havia comunitat que no tenia intenció de refer el mur en breu i que garantia que el sistema de bombes que té la infraestructura i les que s'hi afegirien serien suficients.

Estructura del túnel

L'Ajuntament de Girona també requereix a Adif que abans de la posada en servei de la línia cap al nord “es faci una revisió per descartar que l'estructura del túnel hagi resultat afectada”. El túnel es va construir amb tuneladora i ja preveu la pressió exterior que pot arribar a patir, però no la pressió interna que ha provocat l'aigua i, per això, es reclama una certificació tècnica que garanteixi la seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia