Recoder atribueix l'apagada de dos dies a l'estat «precari» de la xarxa

Fins ahir al vespre 43 habitatges de la Floresta no van tornar a recuperar la llum

«Hem demanat reiteradament a Fecsa Endesa que soterri la xarxa i ens ajudi a sufragar part dels costos però no ho volen fer, el servei que ofereixen és del tot insuficient.» Així de clar s'expressava ahir al vespre l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, que acabava d'arribar de la ciutat d'Hamburg, des d'on ha anat seguint les actuacions municipals per fer front als efectes de la nevada a Sant Cugat del Vallès, on la neu va deixar fins a 400 usuaris sense llum.

Quaranta-tres habitatges van recuperar ahir al vespre el subministrament després que, segons la companyia elèctrica, ahir mateix l'Ajuntament els obrís el pas en aquells indrets on havien de passar els vehicles pesants de la companyia per reparar la xarxa elèctrica. Va ser el cas de l'avinguda Verge de Montserrat, el carrer Rosa Mariné i el camí de Ponent. Un dels principals obstacles, segons Fecsa Endesa, ha estat l'accés a les zones més afectades per la caiguda d'arbres, tot i que la companyia admetia que l'arranjament d'una obra era una qüestió de prioritats i que molts dels efectius de la companyia treballaven en la recuperació del subministrament a la demarcació de Girona. Ahir fonts municipals assenyalaven que la companyia elèctrica només havia destinat dues brigades als sectors afectats.

Pi d'en Xandri, esberlat

L'històric i popular Pi d'en Xandri ha sofert també els danys de la nevada i una branca terciària que forma part de la capçada més gran de l'arbre s'ha trencat. L'estructura ja era feble a causa de la ventada del gener de l'any passat. La setmana que ve els serveis de jardineria iniciaran la cura de la branca, per la qual cosa s'instal·larà una bastida de 25 metres.

L'escola de la Floresta reobre avui

L'escola pública de la Floresta reobre avui després de dos dies tancada a causa de les nombroses branques que van caure al centre i que obstaculitzaven els accessos al pavelló de les classes d'infantil, segons explicava ahir el director del centre, José Manuel Casteleiro. Durant dos dies, una brigada municipal ha netejat el centre i ha retirat les branques, i ja s'ha recol·locat el cable elèctric que es va despenjar entre els dos edificis del centre escolar. Ahir encara quedava molta neu acumulada al recinte escolar. Es preveu que avui l'escola torni a obrir les portes, tot i que no està garantit que l'autobús del transport escolar pugui fer tot el recorregut a causa de les dificultats que encara hi ha a la Floresta per accedir a les parts més altes, i que avui es podrien agreujar amb la baixada de les temperatures prevista aquesta matinada i que podria comportar fortes gelades a la carretera. L'itinerari més afectat correspon a la ruta 1, que cobreix la plaça Creu d'en Blau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet