Infraestructures i serveis

Manifest per tenir l’aigua pública a Riells i Viabrea

L’alcalde respon que el procés iniciat per fer-ho ja ha entrat en la “recta final” i confia a enllestir-ho abans de l’estiu que ve

La Taula per l’Aigua Pública de Riells i Viabrea ha fet públic un manifest per reclamar a l’Ajuntament una gestió pública del servei d’aigua al municipi. El document, al qual l’entitat convida ara els veïns a adherir-se , es va presentar públicament divendres passat, coincidint amb una concentració que la mateixa taula havia convocat davant del consistori. Actualment, el servei d’aigua de Riells i Viabrea va a càrrec d’una empresa privada, Abastaments d’Aigua del Tordera (AAT SL), des de fa més de trenta anys sense cap concessió.

“Cada vegada més persones són conscients que la situació del servei no millora perquè els beneficis nets obtinguts de les factures (16%, que, acceptant els dèficits declarats per AAT SL, no serien inferiors al 13,54%) no s’inverteixen en la xarxa, sinó que van a butxaques privades”, recull el manifest. Per revertir aquesta situació, el text reclama “tota la determinació necessària per obtenir plenament la titularitat del servei i gestionar-lo de manera pública i democràtica” i retreu a l’Ajuntament no afrontar aquesta qüestió amb la urgència que tocaria.

“Recta final”, diu l’alcalde

La Taula per l’Aigua Pública es va constituir el setembre del 2020 amb participació dels grups dels comuns, la CUP, Junts, Podem, el PSC i l’Associació de Veïns Aigua És Vida, i ha anat recollint suports i informes d’entitats supramunicipals.

No en forma part, però, el grup d’ERC, que governa amb set regidors dels onze del consistori –a l’oposició hi ha JxCat (2) i el PSC (2)–. L’alcalde, Josep Maria Bagot, respon precisament que no només estan treballant per la municipalització del servei i per posar fi al “buit legal” de la gestió actual, sinó que aquest procés ja ha entrat en la recta final.

“S’han enllestit els informes tècnics i s’han recollit aportacions de les entitats, i en els pròxims dies hem de treballar en els informes jurídics per definir quin tipus de gestió escollir”, diu Bagot. Es dona per fet que el servei es posarà a concurs, però falta decidir si serà una gestió indirecta o una societat mixta. Bagot subratlla, però, que la majoria dels informes tècnics descarten una gestió directa: “La gran inversió necessària i les característiques del municipi –molta extensió per pocs habitatges i dispersió en urbanitzacions– no ho fan factible”, assegura. L’alcalde no s’avança a posar data al canvi, però diu que la intenció és tenir-ho enllestit abans de l’estiu que ve.

LES FRASES

La feina per a la municipalització ja ha entrat en la recta final i ara falta definir el tipus de gestió
Josep Maria Bagot
Alcalde de Riells i Viabrea
L’equip de govern municipal observa les dificultats de la gestió pública com una excusa per no assolir-la
Manifest en favor de l’aigua pública a Riells i Viabrea


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA