Infraestructures i serveis

serveis

Girona crea una xarxa amb 32 refugis climàtics

L’objectiu és de la mesura és ajudar a fer front a les temperatures altes

N’hi ha 17 d’interiors i 15 d’exteriors i les fonts de la ciutat també estaran obertes per combatre la calor

Girona ha creat un mapa amb 32 refugis climàtics repartits per la ciutat per fer front a les temperatures altes de l’estiu, segons ha exposat en roda de premsa el govern local i ha recullit l’agència Acn. La regidora de Ciutat que Cuida, Gemma Martínez, i la regidora de Convivència i Seguretat, Sílvia Aliu, han exposat que, a diferència d’altres anys, els refugis estaran en funcionament tot l’estiu, durant l’horari d’obertura dels espais, i no només durant els pics d’onada de calor.

Al mapa de refugis climàtics hi ha 17 espais interiors com biblioteques, centres cívics o el Museu del Cinema i 15 d’exteriors, en parcs urbans que tenen zones ombrívoles i punts d’aigua propers. Les regidors també han detallat que les fonts de l ciutat estaran obertes.

Els 17 refugis climàtics interiors que formaran part de la xarxa són els centres cívics, les biblioteques, els vestíbuls de la seu del Bòlit del Pou Rodó i del Museu del Cinema, les dependències de l’Arxiu Municipal i el Pavelló Municipal Girona-Fontajau. En aquest darrer cas,  les dutxes estaran obertes perquè la població en pugui fer ús de dilluns a divendres, a partir de les 5 de la tarda, i els caps de setmana i festius, de 9del matí a les 9 del vespre. Pel que fa als 15 refugis climàtics exteriors, hi ha el parc del Migdia, el parc de Vista Alegre, els jardins de Pablo García Cortés “Pablito”, la plaça de Celestina Vigneaux, el parc de Domeny, el passeig Arqueològic, el recorregut de la riba del Ter dels jardins de Pedret, el recorregut de la riba del Ter de Fontajau a Sant Ponç, el recorregut de Fontajau a Domeny de les Deveses d’en Bru, el recorregut per la riba del riu Onyar des de la passera del carrer del Carme fins a La Creueta, la Devesa, el bosc de la Pabordia, la zona de la font de l’Abella, els boscos de Palau i el recorregut de les fonts de Sant Daniel fins a la plaça de les Sardanes. De cara a l’any vinent, la voluntat és ampliar la xarxa amb espais d’altres institucions i augmentar els horaris d’obertura dels equipaments interiors, especialment durant el mes d’agost. L’objectiu és treballar per ampliar el nombre d’equipaments fins a disposar una cobertura territorial equitativa per garantir que tots els barris disposin d’espais interiors i exteriors que serveixin per fer front a les altes temperatures i trobar confort tèrmic.

“Volem ser un Ajuntament que tingui cura de les persones més vulnerables. Amb la inauguració de la xarxa de refugis climàtics avancem cap a un model de ciutat on tot aquell veí o veïna que ho vulgui pugui reposar a una temperatura agradable durant unes hores del dia, disposi d'aigua potable accessible i conegui les zones de passeig on estar més fresc”, ha remarcat la regidora de Ciutat que Cuida, Gemma Martínez.

“Som conscients que els episodis de calor extrema cada vegada seran més habituals. Hem de treballar any a any per anar ampliant aquesta xarxa de refugis climàtics: sumar-hi més espais però també sumar-hi persones que s'impliquin pel bon funcionament dels equipaments. En aquest aspecte comptarem amb l’estreta col·laboració de protecció civil”, ha explicat la regidora de Convivència i Seguretat, Sílvia Aliu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]