Infraestructures i serveis

SERVEIS

El bus urbà de Manresa bat rècord amb 2,8 milions d’usuaris, un 33% més que el 2022

El bus ubà de Manresa s’ha apuntat un rècord d’usuaris aquest 2023 arribant a la xifra de 2.878.647 persones, un fet que suposa un increment de prop de 710.000 respecte al 2022. Segons informa el consistori, les bonificacions, finançades per l’Estat i l’Ajuntament i la promoció que s’ha fet del transport públic expliquen l’increment d’usuaris.

La mitjana diària d’usuaris en dies feiners és de 9.756 viatgers, tot i que el mes de novembre va ser de 12.727 persones, mentre que el nombre màxim de viatgers diaris es va assolir el dia 3 d’octubre, amb 13.479 persones. L’increment de viatgers s’ha produït en totes les línies, amb més d’un 30% en cada una d’elles. Les línies que més han crescut han estat les de festius (L6 i L7), amb un 51%, i la L5 (Sant Pau – Viladordis), amb un 47%. A nivell absolut, la línia que ha crescut més ha estat la L8 (Perimetral), que ja supera el milió de viatgers, amb 1.091.058 passatgers totals (35% més respecte de l’any anterior). Les altres dues línies més utilitzades continuen sent la L2 (La Parada), amb un total de 514.919 viatgers (increment del 31%) i la L1 (Balconada), amb 623.971 viatgers (increment del 30%).

Pel que fa als títols, els més utilitzats són la T-10, amb un 28,5% dels viatges, i els títols destinats a joves (entre la T-Jove 18 i la T-16 sumen el 19% dels viatgers). Seguidament, s’hi troba la T-Bonificada (títol gratuït per persones de més de 60 anys o amb discapacitat que ingressen menys del SMI), amb un 15%, i la T-Mes, amb un 12,5% dels usuaris.

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Carles Garcia Estany han valorat les xifres com a “molt positives”. Ambdós han subratllat que són fruit de la voluntat del govern local per fer de Manresa una ciutat cada cop més sostenible i per introduir polítiques alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que marca l’Agenda 2030. En aquest sentit, han recordat la inversió global de 6.140.951 euros realitzada recentment (2.366.050 dels quals procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat amb els fons europeus Next Generation). Uns diners que han permès electrificar la meitat la flota del bus urbà i que ara sigui 100% verda, adaptar les instal·lacions per poder realitzar la recàrrega elèctrica dels vehicles i instal·lar noves pantalles digitals, marquesines i càmeres de videovigilància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Simulacre d’un atac amb ferits amb més de 500 alumnes i professionals sanitaris

Tortosa

El Celler de Can Roca torna a apadrinar la Campanya “Cava amb Cor”

girona
societat

Demanem que es modifiquin els plans d’ordenació a la Terra Alta per aturar projectes eòlics

Batea
societat

Manifest crític amb la gestió de la seguretat a presons

Barcelona
societat

Alerten d’estafes telefòniques per cobrar impostos municipals a Granollers

GRANOLLERS

Mataró impulsa una campanya contra els estigmes de la salut mental

mataró
girona

L’Ajuntament comença la campanya anual de control del mosquit tigre

GIRONA
societat

Arrenca el Rec.0 d’Igualada reivindicant la compra presencial

Igualada
PALAFRUGELL

S’obre el Parc Territorial, una nova zona verda de 10.000 metres quadrats

PALAFRUGELL