Serveis

serveis

El govern defensa l'operació d'Aigües de Banyoles

CiU i PSC recorden a ERC que quan ells governaven també van pactar un avanç del cànon, “i no va passar res”

Ni el preu de l'aigua s'apujarà tant com diuen, ni es perdrà el control sobre el bé comunal de l'estany, ni existirà més risc que una empresa forana controli la companyia. Amb aquests i altres arguments, l'equip de govern municipal (CiU i PSC) va sortir ahir a la defensa que l'Ajuntament compri el 20% d'Aigües de Banyoles –i s'allargui la concessió 30 anys més–, després que diverses entitats i els dos partits de l'oposició (ERC i ICV) hagin constituït una plataforma per mirar d'evitar l'operació. “S'ha fet una lectura extraordinàriament restrictiva i personal del conveni, i això ha donat peu a males interpretacions”, van dir l'alcalde, Miquel Noguer (CiU), i el primer tinent d'alcalde, Jordi Bosch Barraca (PSC). Tot i que van admetre que l'ingrés avançat d'una part del cànon serà una gran ajuda per a les finances municipals, van assegurar que el principal objectiu és poder fer les inversions necessàries a la xarxa de distribució. També van afirmar que, en cap cas, se superaran els límits d'extracció d'aigua previstes en el reglament d'activitats de l'estany (RAE) i que l'operació està avalada per un informe favorable de la Generalitat.

“Com al 2004”

L'any 2004, el govern d'ERC va pactar també un avançament del cànon, “i no va passar res, ningú va dir res. Com és que al 2004 estava bé i avui no?”, van preguntar-se Noguer i Bosch. “Quan fas manipulacions o no dius tota la veritat crees alarmisme”, va queixar-se Bosch. Els dos màxims dirigents municipals van assegurar que els diners del cànon s'invertiran exclusivament en la millora de la xarxa, “mentre que la meitat del cànon del 2004, va ser per a les despeses extraordinàries del museu Darder”, van retreure als republicans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona