Serveis

SERVEIS

L'Ajuntament entra com a soci a Aigües de Banyoles

L'oposició municipal es mostra en contra de l'operació, tant pel contingut com per les formes

L'Ajuntament va aprovar ahir de manera inicial, en un ple extraordinari, adquirir 200.000 euros de l'ampliació de capital d'Aigües de Banyoles, que d'aquesta manera deixarà de ser una empresa privada per convertir-se en una societat de capital mixt. El consistori serà propietari del 20% de la nova societat i una comissió paritària formada per dos membres de la part privada i dos de la part pública –però amb el vot de qualitat d'aquests últims– controlarà les inversions. En l'operació es preveu que d'aquí al 2014 l'Ajuntament ingressi de manera avançada una part del cànon de l'aigua que hauria d'anar cobrant les pròximes cinc dècades, cosa que, segons va indicar l'alcalde, Miquel Noguer, permetrà compensar els números vermells que tenen els comptes del consistori. La proposta va tenir només el suport de l'equip de govern (CiU i PSC), mentre que ERC i ICV hi van votar en contra. Segons Noguer, amb la nova fórmula la ciutat hi surt guanyant perquè, d'una banda, d'aquesta manera es podran fer les inversions de millora que l'empresa no estava en condicions d'afrontar i, de l'altra, es controlaran les inversions.

Per l'oposició, l'operació genera molts dubtes. Les portaveus Núria Langa (ICV) i Eulàlia Turró (ERC) van coincidir a assenyalar que tot plegat tenia més l'aspecte d'una maniobra per tapar els números vermells del consistori que no d'una iniciativa relacionada amb la gestió de l'aigua. També es van queixar que només havien tingut alguns dies per estudiar la documentació i que un tema de tanta transcendència s'hauria d'haver consensuat amb els grups polítics i les entitats de la ciutat. Ara s'obre un període d'exposició pública en el qual probablement es presentaran moltes al·legacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona