Societat

museus

El llarg idil·li de la Trix

CosmoCaixa supera el rècord de visitants des de la seva obertura gràcies a l’exposició ‘T-Rex’, que prorroga l’estada fins al 21 de maig

La relació entre humans i robots i una mirada artística a l’univers, novetats per enguany

El fantàstic esquelet fossilitzat de la Trix, la Tyrannosaurus rex que des de l’octubre és motiu d’admiració a Cosmocaixa, continuarà al museu de la ciència barceloní fins al 21 de maig gràcies a una nova –i darrera– pròrroga que mantindrà l’idil·li amb el públic català i continuarà impulsant enormement l’afluència al centre científic de l’Obra Social La Caixa. L’any passat, CosmoCaixa va rebre 884.636 persones, batent així el rècord històric de visitants i superant per primera vegada l’any de la inauguració (2004). L’exposició d’un dels dinosaures més ben conservats del món, trobat fa menys de cinc anys a Montana (EUA), ha estat atraient des de finals d’octubre una mitjana de 1.700 persones diàries, fins a superar un total de més de 167.000.

L’impuls de la Trix va contribuir que CosmoCaixa guanyés un 16,8% de visitants amb relació al 2016 i pot proporcionar xifres igualment importants enguany, ja que el cap de setmana passat va ser el de més afluència en la història del centre. La directora general adjunta de la Fundació Bancària la Caixa, Elisa Durán, i el director de CosmoCaixa, Lluís Noguera, van presentar ahir la programació anual del centre, que continuarà combinant exposicions temporals amb un ampli ventall d’activitats –l’any passat van ser 9.100– per aproximar la recerca científica més actual al gran públic i fomentar les vocacions entre els visitants més petits.

L’exposició més important serà Robots. Els humans i les màquines, que aterrarà el 13 de juliol i es podrà visitar fins al 13 de gener. La mostra recollirà un centenar d’objectes, peces històriques i robots que dibuixaran una panoràmica sobre la relació entre els humans i les màquines des de l’edat de pedra fins a la recerca actual més capdavantera. Es tracta d’una coproducció feta juntament amb el DASA Dormund, un museu alemany especialitzat en el món del treball, i amb el Parc de les Ciències de Granada que, en paraules de Durán, “planteja preguntes, convida a la reflexió i genera esperança en el futur i també certa por”.

L’altra gran mostra de la temporada es veurà abans, entre el 17 de març i el 10 de juny, i consistirà en dues visions singulars i complementàries sobre el cosmos. La bellesa de l’Univers serà a càrrec de dos artistes –la catalana Eugènia Balcells i el nord-americà Michael Benson– fascinats per l’astronomia que mostraran imatges i instal·lacions audiovisuals basades en captures del cosmos fetes per sondes robòtiques.

‘Escape room’ científica

Entre les novetats també destaca una doble activitat de producció pròpia en format d’escape room. A Les claus de l’Univers (per al públic més jove) i El somni de Fibonacci, de caire més familiar, els participants hauran de resoldre una sèrie de problemes matemàtics, científics i tecnològics per completar l’activitat. Un al·licient més per millorar la nota que els visitants atorguen al museu, que l’any passat va pujar a 8,9.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]