Societat

Figueres deixa de ser la Capital de la Sardana

S’inauguren una escultura de Núria Surribas i l’espectacle ‘Triple picat’

Figueres ha deixat de ser la Capital de la Sardana, distinció que va rebre just fa un any, coincidint amb el bicentenari del naixement del músic figuerenc Pep Ventura (1817-1875). El monument a la Sardana, obra de l’escultora empordanesa Núria Surribas, que es va inaugurar, ahir a les onze del matí, a la plaça de la Música, servirà per recordar la capitalitat figuerenca de la dansa catalana del 2017. Les sardanes de la cobla Costa Brava van acompanyar la inauguració del monument, convertint-la en una festa popular , amb cercavila inclosa per la Rambla en què van participar les entitats i associacions de cultura popular de la ciutat.

L’acte de cloenda va ser l’espectacle Triple picat, estrenat ahir a les set del vespre a l’església de Sant Pere, que va ser un homenatge als renovadors de la sardana –el músic Pep Ventura, el lutier Andreu Turón i el ballador Miquel Pardas– i a tres poblacions de tradició sardanista –Figueres, Perpinyà i Torroella de Montgrí. El compositor Jordi Molina va dirigir l’orquestra, “tot un repte”, amb peces de Pep Ventura amb arranjaments nous. El guió de l’espectacle era de Jaume Nonell i va ser narrat per l’actriu Cristina Cervià i interpretat per músics i balladors de les tres localitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia