Societat

Ají, un referent de la cuina ‘nikkei’ a Barcelona

El restaurant Ají ha esdevingut una aposta segura per als que vulguin gaudir a Barcelona de la cuina nikkei, fusió de la cultura gastronòmica japonesa i la peruana. L’establiment del Grup Peralada forma part del Casino de Barcelona –tot i que també s’hi pot accedir de manera independent– i acaba de presentar la seva nova carta , amb plats originals i sorprenents en què la matèria primera i els productes de qualitat són els protagonistes.

El local, petit i acollidor, té una barra on es preparen plats freds i una “cuina calenta”, separada per un vidre transparent que permet veure com es fan els plats ideats pels xefs Santiago Forero i Alejandra Ormeño. La carta ofereix, per començar, begudes i còctels i també aperitius per compartir. Destaquen aquí el Pisco Sour –l’emblemàtic còctel peruà–, l’edamame –beines de soja– i la causa nikkei de tàrtar de tonyina amb crema d’alvocat. La carta, d’altra banda, distingeix entre els plats de la barra i els de la “cuina calenta”. Pel que fa als primers, no hi falten el tiradito, els ceviches –com ara el carretiller– i els makis. Com a plat calent, destaca l’arròs melós amb ànec estofat, cuinat a baixa temperatura i marinat amb cervesa negra. Per acabar, la carta ofereix les postres, com ara els típics mochis japonesos, l’alfajor amb gelat de nata o el dorayaki de lúcuma amb salsa de xocolata al pisco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]