Societat

Compte enrere per a les Festes de Primavera a Palafrugell

El programa es va iniciar ahir, i el cap de setmana vinent recuperen el pregó abans del Carroussel del dia 20

Tot Palafrugell es prepara per a les Festes de Primavera, que culminaran el cap de setmana vinent i el dilluns 21 –festiu a la població– però amb un programa de 30 activitats que ja van arrencar ahir a la tarda, amb el De bat a bat, i l’obertura de portes a les naus dels carrossaires per veure la tasca que duen a terme les colles els dies previs al gran Carroussel, amenitzada amb música i servei de bar.

Respecte a la programació, l’alcalde, Josep Piferrer, destacava la recuperació del pregó, divendres vinent (20 h) al Teatre Municipal a càrrec de Jordi Sàbat, un “acte seriós i carregat de solemnitat”, en paraules de l’alcalde, però que s’havia deixat de fer des que l’associació de festes va plegar de l’organització. Els governs municipals, en els darrers anys, s’han implicat per tornar a donar dinamisme als actes, i Piferrer aspirava a “continuar pujant graons d’any en any” per recuperar el nivell de màxima esplendor de finals del segle passat.

Respecte a la programació, aquest any no es fa el tobogan aquàtic al carrer perquè la festivitat arriba més d’hora i el temps no hi acompanya, per bé que amb vista al 2019 probablement es recuperarà, ja que la festivitat tornarà a arribar cap als inicis de juny. L’han substituït per un concert per a joves, dissabte vinent i gratuït amb els grups Sense Sal i Biflats, que se sumarà a l’oferta de les barraques, i es torna a apostar per la música electrònica. L’altra aposta inèdita és el Reacoblats, que aplegarà el grup Port Bo, la cobla Montgrins i Antoni Mas, al Teatre Municipal el dilluns 21 de maig (18 h), amb entrades a 5 euros.

El Carroussel llima asprors

Però el plat fort de les festes, sobretot per als forans, serà la 56a edició de la rua del Carroussel Costa Brava, amb les vuit carrosses inèdites locals i una vintena més de comparses i colles d’animació, un carnaval de carnavals que continua en diàleg amb Platja d’Aro després de la polèmica per la rua de primavera que la setmana passada va organitzar la població del sud del Baix Empordà amb un lema pràcticament calcat. Segons explicava ahir Piferrer, és optimista pel que fa a l’entesa entre les dues parts sobre la denominació. La comissió de colles de Castell-Platja d’Aro debatrà aquest tema, però el municipi, en canvi, vol mantenir la rua abans del Carroussel, entorn a l’1 de maig, fet que impedirà que hi entrin les carrosses de Palafrugell, inèdites abans del Carroussel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia