Salut

municipal

sanitat

Balenyà recupera el consultori els dijous a la tarda

La recollida de 840 firmes ha estat clau per recuperar l'horari anterior al 2014

El consultori mèdic de Balenyà recuperarà la franja horària de visites dels dijous a la tarda, que s'afegirà als horaris ja existents. Aquesta modificació, que entrarà en vigor a partir de la setmana que ve, respon a una petició veïnal, ja que el 2014 es va deixar de visitar els dijous a la tarda. “No es va retallar el servei, sinó que l'equip mèdic del dijous a la tarda va afegir-se al de divendres al matí. CatSalut considerava prioritari reforçar les atencions domiciliàries i creia que amb aquest moviment quedava reforçat”, explica l'alcaldessa, Anna Magem.

La modificació no ha acabat de convèncer els veïns, que en els darrers mesos han fet una campanya per recuperar els horaris anteriors. En concret, s'han recollit 840 firmes i l'Ajuntament ha traslladat aquesta inquietud a CatSalut i a l'EAP Osona Sud-Alt Congost. Finalment, hi ha hagut entesa i el consultori mèdic, situat als Hostalets de Balenyà, tornarà a visitar dijous a la tarda. “Es recupera el que es feia abans, i els divendres hi tornarà a haver només un equip mèdic”, assenyala Magem, que es mostra satisfeta del resultat i de com s'ha portat aquesta reclamació veïnal. “Estem contents perquè s'ha donat resposta a la població, i també de la manera com s'ha fet. Més enllà de recuperar els dijous, s'ha obert un canal de comunicació entre el poble, l'Ajuntament i els gestors de l'EAP. A més, a vegades, quan convoques la població a parlar sobre un tema i a buscar solucions costa que hi hagi feedback, i en aquest cas hi ha hagut molt interès i participació per part de tothom”, remarca l'alcaldessa.

En converses

A partir de la setmana que ve, doncs, l'única franja horària a banda dels caps de setmana que quedarà sense cobertura al consultori mèdic de Balenyà serà la dels divendres a la tarda. “Quan no s'ofereix servei al poble, cal desplaçar-se a Centelles”, diu Magem.

En la trobada per recuperar la franja horària de visites dels dijous a la tarda al consultori mèdic també es va obrir el tema de poder disposar del consultori els divendres a la tarda. “Es va acordar que en parlaríem més endavant, i que farem una comissió amb totes les parts implicades per veure si es pot aconseguir aquesta franja de visites.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona