Salut

Punt divers

Distàncies en quilocalories

Castellbell i el Vilar serà, a partir de l'octubre, el primer municipi català que senyalitzarà rutes per caminar en quilocalories en lloc de quilòmetres

‘Walking is good' és una iniciativa mundial que vol “que el món es mogui més”

Quan surts a caminar acostumes a comptar les passes, els quilòmetres, les pulsacions, la velocitat o les quilocalories cremades. Ho fan possible les aplicacions que han sorgit els últims anys i ara s'han posat tan de moda. Però i si els diem que ben aviat podran sortir de casa i trobar-se unes senyalitzacions, col·locades per tota la ciutat, que els indicaran quantes quilocalories cremen si van als llocs a peu?

La iniciativa porta el nom de Walking is good –caminar és bo– i de moment ja s'ha implantat a Valladolid. El següent municipi, i primer a tot Catalunya, on es farà la senyalització dels carrers és Castellbell i el Vilar. Serà durant l'octubre. L'Ajuntament ha firmat recentment un conveni amb la fundació creada pel publicista Javi del Río, l'objectiu de la qual és “fer que el món torni a moure's i deixi de banda el caràcter sedentari que ha adquirit els últims anys”. Del Río –nascut a Irun, Guipúscoa, però criat des dels 3 anys a Valladolid– explica que han escollit Castellbell “per la passió que hi ha en aquest poble per caminar, és el poble perfecte”. La van descobrir gràcies al castellvilarenc Jordi Tudela, representant de l'entitat a Catalunya, que els va parlar de l'afició que tenien els seus veïns per caminar. Del Río assegura que els és igual un municipi de trenta habitants que una ciutat de tres milions: “El que volem és expandir la nostra filosofia de vida.” Però la fundació és ambiciosa, i el val·lisoletà relata que estan a punt de signar conveni amb grans ciutats com ara Lima, Miami, Toronto, Ciutat de Mèxic, Sidney, Nova York i Washington DC.

Pròximament muntaran una marató solidària en què les quilocalories cremades entre tots els participants es convertiran en aliments o diners que es donaran a diverses ONG. La de Castellbell destinarà la recaptació a organitzacions que lluiten contra el càncer infantil.

Montse Badia, alcaldessa de Castellbell, explica: “A tots ens va semblar una idea fantàstica quan en Jordi ens en va parlar. Ens nodrim mútuament d'aquesta iniciativa, ja que a nosaltres ens ajudarà a atraure turisme i a la gent, a mantenir-se sana.” Badia reconeix que és una mesura de “supervivència del territori”, ja que permetrà que el municipi es reinventi i afavorirà el creixement turístic de la zona. Les rutes marcades tindran tres nivells de dificultat, els quals seran receptats directament pels metges.

I és que Walking is good també té la col·laboració dels Col·legis Oficials de Metges per potenciar les caminades saludables. Seran els òrgans encarregats de mesurar les distàncies òptimes que ha de caminar cada pacient segons el pes, l'altura i la velocitat.

Amb la recepta a la mà, el caminant podrà aconseguir descomptes als comerços de Castellbell si segueix les rutes marcades. La fundació ha desenvolupat una aplicació mòbil a través de la qual es poden sumar les quilocalories cremades i bescanviar-les per descomptes. “És evident que hi sortim tots guanyant, també el comerç castellvilarenc”, diu Badia. Segons Del Río, la mesura “estalvia una quantitat incalculable a les arques públiques, i no ens oblidem que la sanitat la paguem entre tots”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós