Salut

L’agost tanca amb el mateix risc de rebrot que a l’abril

El nombre de positius no para de créixer i el risc ja és molt alt

Comencen les obres per ampliar cinc hospitals

La velocitat de transmissió del virus a Catalunya és d’1,1, és a dir, que cada persona infectada contagia més d’una persona de mitjana, però el risc de rebrot ha superat el llindar dels 200 punts, i això vol dir que és molt alt. L’agost tancarà amb el mateix índex que hi havia a principi d’abril, en ple confinament, i amb la mateixa situació que hi va haver en el pic de contagis que es van registrar el 23 de juliol.

D’un dia a l’altre el nombre de casos positius confirmats de Covid no para de créixer. Segons el darrer balanç de Salut, ahir es van registrar 1.459 PCR positius, que eleven la xifra fins a 107.670. El total de casos amb totes les proves és de 129.923 (1.527 més en les últimes hores). Per detectar les persones asimptomàtiques aquesta setmana es faran cribratges massius a Badalona, Terrassa, l’Hospitalet i Sant Boi de Llobregat.

La Generalitat té previst que aquesta setmana comencin els treballs per ampliar en un temps rècord cinc hospitals catalans pensats per atendre malalts de Covid. Els nous equipaments es faran al costat de l’Arnau de Vilanova de Lleida, a Bellvitge, al Moisès Broggi, a Can Ruti i al Parc Sanitari Pere Virgili, i la previsió és que estiguin a punt en un termini de vint setmanes. Tal com va avançar Salut al juliol, quan aquests espais, que ja estaven previstos abans de la pandèmia, deixin de ser necessaris per a la Covid-19 es destinaran a altres usos.

D’altra banda, per evitar aglomeracions com les de dissabte a Vilafranca del Penedès, de persones sense mascareta i sense mantenir distàncies de seguretat, omplint els carrers tot i haver-se suspès la festa major, ahir l’Ajuntament vilafranquí va prendre mesures. Només els qui tenien entrada van poder accedir a la novena de Sant Fèlix i la imatge del sant no es va treure en cap moment de l’església, i es va suprimir també el castell de focs.

LA XIFRA

1.459
casos positius confirmats registrats per Salut diumenge, que eleven la xifra total fins a 107.670

Dissolen una segona festa il·legal

No havien passat ni 24 hores que la policia catalana intervenia una segona festa il·legal amb botellón, aquest cop a Viladecans, al Baix Llobregat. Els Mossos van tenir coneixement que s’estava celebrant una festa al paratge natural del Remolar que havia estat convocada a través de les xarxes socials. En la intervenció es van desallotjar 95 persones, que van ser denunciades per incompliment de les mesures sanitàries. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana ja havien intervingut la nit abans en una festa en una nau industrial de la Zona Franca de Barcelona amb l’assistència de 160 persones, que no feien servir mascareta i que també van ser denunciades. El president de la Generalitat, Quim Torra, ordenava ahir als Mossos “màxima severitat” davant qualsevol incompliment de les normes de prevenció establertes contra la Covid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona