Salut

Cap flexibilització de la mobilitat pel pont del desembre

Sàmper avisa que el confinament municipal perimetral es manté fins al dilluns 7

Més control en la restauració

El Departament d’Interior no preveu modificar el tancament perimetral municipal ni el toc de queda pel pont de la Puríssima d’aquest desembre. El conseller Miquel Sàmper va assegurar ahir que, malgrat que el seguiment de les dades diàries de la pandèmia “ens determinarà les decisions de mobilitat, a hores d’ara no hi ha previsió de canviar” les restriccions fixades pel Procicat per als pròxims dies. El confinament perimetral municipal s’acaba el dilluns dia 7, enmig del pont festiu, però els dos primers dies es mantindrà, de manera que no es podria canviar de municipi per motius d’oci fins al dilluns dia 7, en passar a la fase 2 de la reobertura. És més, Sàmper va advertir que s’estudiarà endurir les restriccions si durant la setmana que ve puja el nombre de contagis i les dades aconsellessin “impedir la mobilitat”. El subdirector de Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado, proposava mirar-s’ho amb una altra perspectiva: “No hem de pensar que hi ha un pont, hem de pensar que hi ha una pandèmia i uns tempos a seguir”.

Els Mossos d’Esquadra i les policies locals mantindran els controls perimetrals municipals els dos caps de setmana que ve. Des de mitjan octubre han identificat 84.577 persones per incompliments de restriccions. Pel que fa a locals de concurrència, s’accentuarà la vigilància del compliment de les distàncies i l’aforament en bars i restaurants. En el mateix període, s’han incoat 682 expedients a locals, tot i estar tancats durant 37 dies. Tot i això, no s’ha hagut de tancar cap local, va exposar ahir Interior.

LA XIFRA

43.210
denúncies
han posat els Mossos i les policies locals des de mitjan octubre per incompliment de les restriccions.

LA FRASE

No hem de pensar que hi ha un pont, hem de pensar que hi ha una pandèmia i uns ‘tempos’ a seguir
Sergio Delgado
SUBDIRector PROTECCIÓ CIVIL

Les UCI i els hospitals, en alerta

Tot i la reobertura de les activitats, els responsables de Salut no estan tranquils amb aquest desembre i la perspectiva del Nadal. Aquest cap de setmana prepararan el protocol proposat per la Interterritorial de Salut amb la resta d’autonomies de dimecres. Catalunya va reobrir part dels sectors afectats amb 509 persones ingressades a les UCI (dilluns passat dia 23), amb una vintena d’ingressos nous cada dia en aquestes unitats i 50 morts diaris, va avisar el director del Servei Català de Salut, CatSalut, Adrià Comella. “La malaltia no s’ha controlat ni molt menys i més de la meitat dels llits d’UCI estan encara dedicats a la Covid”, va advertir. Ahir n’eren prop de mig miler encara, lluny dels 300 que es van fixar inicialment per començar la desescalada, molt més afermada el juny passat que no pas a la tardor. Per aquest motiu, la consellera alba Vergés va voler tornar a demanar ahir la “implicació dels ciutadans amb vista a les festes de Nadal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona